Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Anyám, borogass! (newworldorder.freeblog.hu)

2010.04.06. 18:28 WatchWitch

Mondanám, hogy egyetlen nőként magamra vállaltam a nagy feladatot, miszerint a kismamanapló-kínálatot is érdemes lenne megvizsgálni – de, amint tudjuk, aki nem teljesítette a szülés nehéz de áldott feladatát, annak a Nő-sége még nem bizonyíttatott Isten és a világ színe előtt. Úgyhogy egyszerűen csak lúzer áldozat vagyok: eltelt fél hétvégém azzal, hogy a fiúk szerint kiválaszthatnék egy tipikus baba-blogot. És még eredményem sincs; illetve csak csalós van, mert nem akartam belegázolni senki prolaktin által szétdúlt lelkébe, hogy nevesítve megtámadjam szent ősanyaságát.

Úgyhogy itt van sok tökéletescsaládmese-töredék, források nélkül, egyetlen rövid összefoglalóban, amiből kiderül az is, hogy milyen szakkifejezésekkel gazdagodtam a szabadnapomon: A "kötődő nevelés" keretében mamóca és papóca együtt alszik az egyéves csöppséggel, a kétéves poronttyal és a hároméves csimotával, előbbi kettőnél alkalmazva az "igény szerinti tandemszoptatást"; csakhogy sajnos hamarosan elválasztásra kényszerülnek, mert jön a pocaklakó, aki "gátvédelemmel" könnyített "gyöngéd születés" után látja majd meg a napvilágot; és, akár a "természeti népek" sarjai, első naptól kezdve "hordozókendőben" lesz mamóca testére kötözve, így kellőképpen egymásra hangolódhatnak ahhoz, hogy megpróbálják gyakorolni az "ürítés-kommunikációt" (nem viccelek, létező dolog!).

Nem, valóban nem ugyanazon a weboldalon találtam az összes fenti részletet, több helyről gyűjtögettem. Néhol királyi többesben vagy egyes szám első személyben dokumentálódnak az események, néhol kevesebb vagy több gyerek van, néhol az idillbe befigyelnek olyan ördögtől való dolgok, mint az epidurális érzéstelenítés, császármetszés, bölcsi, babakocsi és cumi, néhol megjelennek további információs elemek (átfordulások száma, kaki-output állaga, fogzássegítéshez használt homeopátiás bogyók vagy borostyánnyakláncok ára) és rövid mellékszálak (férj, anyós, védőnő, volt főnök, szomszédban lakó szaranya, kisgyerekesekre érzéketlen társadalom). De közös dolog mindben az, hogy ol-vas-ha-tat-la-nok. És tudomtudom, ezek személyes bejegyzések, mi közöm hozzájuk - de az igazság az, hogy ezek a nők nyilvánosságot kérnek: körbe vannak linkelve ezerrel, blogcímet reklámoznak az iwiw profiljukban, és nagy részük burkoltan ajánlja magát minden egymásnál és fórumokon hagyott hozzászólásban. Ha csak vidéki rokonoknak akarnak híreket adni, és/vagy nem bírják a kritikát, akkor most mondom, kedves anyukák, nem kell feltétlenül kitölteni az URL mezőt kommenteléskor, plusz ugye minden szolgáltató lehetővé tesz olyat, hogy jelszavas védelem és nem publikus tartalom.

Végezetül, mivel úgy érzem, hogy szorgalmam után jár nekem egy kis nonkonformizmus, nem az átlagból példálózom: tessék, az általam talált egyetlen darab értelmes, szellemes, tanulságos, vicces, feedre érdemes anya-gyerekről iromány. Persze az ilyennek minek gyerek…?

newworldorder.freeblog.hu

2 komment

Címkék: feed baba mama

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr961890678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

outsidermama 2010.06.01. 15:13:10

Ügyes kis összefoglaló, de kimaradt pár fontos részlet:

- Ősanya otthon szül, mert a kórházi szülés szemükben egyenértékű nemi erőszakkal, az orvos pedig egy rosszindulatú ünneprontó.
- A gyermekek neve Koppány, Tardos, Csenge, Zille
- Ősanya vega, és az egész család az.
- az otthon-okatatás elkötelezett hívei, ha ez nem realizálható, akkor Waldorf
- a védőnő és a gyermekorvos undok, zaklatja őket, a kötelező védőoltásokat szerintük népírtási céllal fejlesztették ki.
- a természet tévedése volt, hogy a gyermeket bízta a szülőre, hisz Ősanya biobabája mindent tud, ehhez pedig mindenkinek alkalmazkodnia kell. Nevelni , ne adj'Isten tiltani nem szabad, mert ettől a gyermek lelke törtést szenved, és éveken át kell hordani a kineziológushoz, homeopatához és alvásszakértő-természetgyógyászhoz eme romboló munka eredményét jóvátegye az apróság pszichéjében.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.03. 12:55:48

akartam erről a témáról már én is írni, lehet később fogok is, de ennél jobban úgysem tudom a lényeget megfogalmazni. mivel most állok magam is gyerekvállalás előtt, férjem vett nekem egy kismama magazint (ó, a boldogtalan). belenéztem, néhány fél-ezoterikus, homeopátiás ősanyaságba beleolvastam, aztán úgy dobtam a kukába, ahogy reményeim szerint egy év múlva a használt pelust fogom :) a médiahatóságnak meg kéne tiltani ennek a lapnak a kismamák részére való árusítását :P:P:P
süti beállítások módosítása