Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Házmesterland #1 (praxis.blog.hu)

2010.05.17. 07:01 WatchDawg

Valóban jó lenne, ha Magyarországon az olyan fogalmak, mint öngondoskodás, alapvető jogok, demokrácia, adócsalás, rasszizmus, meg a többi végre elfoglalná a megfelelő helyet az emberek gondolkodásában. A nyilvánvaló dolgok mellett ennek még az lenne a nagyszerű hozadéka, hogy az ilyen blogokra -- vagy mi ez -- a világon semmi szükség nem lenne (így sincs mondjuk), sőt az lenne a ciki és kellemetlen, ha kiderülne, hogy levelet írtunk ide. A Praxis ekképp határozza meg létének értelmét: írja csak meg mindenki, hogy hogyan csesztek ki vele a kórházban, és (ebből következőleg?) a nyilvánosság erejével majd milyen jól rendbe lehet tenni az egészségügyet. Ezzel csak két probléma van így első nekifutásra: egyrészt semmit nem ér, másrészt idegesítő. Kezdjük az utóbbival. A blogolásról kialakított hiedelemmel ellentétben fontos volna az olvasható, élvezhető fogalmazás. A Praxison (mint ahogy majdnem az összes ilyen beküldött sztorira épülő blogon) szinte kivétel nélkül minden írás egy rakás szar, buta, indulatos pufogások, demagóg, semmitmondó okoskodások. Akkor már inkább Amál, és ezzel sokat mondtam. És hogy miért nem ér semit? Mert ezek kb. annyira komoly -- és sok esetben annyira hihető -- történetek, mint amilyenek annak idején a Kacsa magazinban voltak. Kíváncsi lennék, hányan vállalnák névvel, címmel, legalább a kórázat megnevezve, amiket beküldtek. A nyilvánosság ereje ugyanis nem abban áll, hogy mindenkit érintő problémákról ostoba történeteket közlünk, bele a vakvilágba, és lógó nyelvvel figyeljük a kommentszámlálót. Szóval kár ezt ragozni, felelős blogkritikus nem mondhat mást, csak hogy kerülje el mindenki messzire, mert élvezeti értéke nulla, a saját maga által meghatározott küldetést pedig egyáltalán nem teljesíti, és ebben a formában soha nem is fogja: fiók, és hogy ez a blog rendszeresen címlapos, az valóban felveti azt a kérdést, hogy az Indexnél nem a Velvetet szerkesztő zsenik kezébe adták-e a ketrecet is.

praxis.blog.hu

7 komment

Címkék: egészség házmester sztorik fiók

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr12006393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.17. 10:47:12

Jaj de egyetértek. Szerintem azért címlapos sokszor, mert vonzza a sérült hülyéket, akik frusztráltságukat itt kezelhetik ekézve mindent és mindenkit. Ez lehet az indexesek dühöngője is.

Styxx 2010.05.17. 20:15:12

"és hogy ez a blog rendszeresen címlapos, az valóban felveti azt a kérdést, hogy az Indexnél nem a Velvetet szerkesztő zsenik kezébe adták-e a ketrecet is."
Nem értem ezt a gondolatmenetet. Az Index, mint vállaltan bulvár újság olvasottság növelésre törekszik. Azért kerül gyakran az Index-ketrecbe olyan poszt, ami esztétikai értékkel nem bír.
Ez gondolom nem csak szerintem annyira evidens, mint, az, hogy a Blikk-et Stohl Buci képével és nem Spinoza idézetekkel árusítják.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.17. 22:44:14

@Styxx: oké, no de tényleg nincs olyan blog, ami BULVÁR témákat dolgoz fel ÉS képes a szerzője összerakni egy magyar mondatot?

Styxx 2010.05.19. 09:41:30

@vészmadár (pica pica):
Pl. (részben) olyan a srbija.blog.hu. Bálint Csaba hivatásos újságíró gyakran szerb bulvártémákat feldolgozó blogja.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.19. 09:47:35

@Styxx: na ugye, akkor lehet bulvár és jó egyszerre valami:)

magam egyébként a se nem aktuális, se nem olvasmányos, se nem jó blog híve vagyok, nehogy azt higgye bárki, ilyet könnyebb írni:)

Styxx 2010.05.20. 12:55:51

A mai posztot elolvasva azt kell, hogy mondjam, ezzel a kritikával nem értek egyet. Szerintem az egyik leghasznosabb magyar blog a praxis, amibe még az is belefér, ha az olvasói levelekben a helyesírás borzalmas. A mai, hivatkozottban egyébként nem az. Dr. Morcz "szakkomentálása" pedig kiváló.
Íme a mai poszt:
praxis.blog.hu/2010/05/20/megroviditettek_az_eletemet

A félreértések elkerülése végett:
a praxis bloghoz semmi közöm és a ti blogotokat továbbra is jónak tartom.

Turanga Leela 2010.10.16. 09:09:03

Helyesírás...a semmit két m pl:) (ha már a horrormirrornál írtad) Nem szőrszálhasogatásképp,de no:D

Ennek ismételten ugyanaz a szerkesztője, aki a munkahelyi terrort is szerkeszti. Idézem őt: "Nem értem,mit tudnak a bloggerek 1 órán át szerkeszteni, írni. Nekem 10 perc egy poszt."
süti beállítások módosítása