Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

I don't eat it, I just think it's a good idea. (comment.blog.hu)

2010.06.04. 08:08 WatchWitch

Többnyire "sorozatokról, tévéről, médiáról" szól, és egy jó dolog mindenképpen elmondható róla: a témán belül nagyon sok mindennel foglalkozik. Előre beharangoz olyan sorozatokat is, amikről nálunk még csak a gyakorlott torrentezők tudnak, bátran emleget olyan évadokat, amik a magyar tévénézőkhöz csak másfél év múlva jutnak majd el, vagy produkciókat, amik itt esetleg csak fizetős csatornán lesznek valaha is láthatóak, nézettségeket elemez, műsorokat értékel, sztárhíreket jelentet meg, és van benne kis programajánló, Népszabadságos fotókiállítással és HVG kiadvánnyal, dokumentumfilmmel a Discovery, zenés vetélkedővel az RTLKlub és vígjátékkal az HBO műsorából. Viszont ez egy amolyan kiemelt Indexes blog, stabil főoldali linkkel, emellett néha egy-egy cikk erejéig ketrecben is… na ehhez képest gyenge.

Sorozat szempontból látszólag egy kincsesbánya, mert csomó friss dolgot hoz amerikai adókról és adásokról, amit máshol nem találunk meg magyarul; ugyanakkor ezek olyan típusú hírek, hogy szinte nincs is értelme publikálni őket. Az átlag hazai sorozatnéző kicsit késve és sokat ismételve kap mindent, maximum a logóból tudja (ha figyel erre egyáltalán), hogy kedvencét a Fox, a CBS vagy valamelyik -BC gyártja, és valószínűleg nem is érdekli, hogy Amerikában ezek milyen kemény harcokat vívnak egymással, és két év múlva vajon lesz-e pénzük szerződéseket újítgatni. Az igazi rajongók meg, akik a kint legutóbb megjelent részeket nézik, úgyis annyira várják a folytatást hétről hétre, hogy azonnal megkeresik az őket érintő infókat angol nyelvű oldalakon. Tehát ami itt gyűl, az pont nem segít senkin se, kezdőkkel meg egyenesen kicseszés, hogy mindenhol spoilerre akadhatnak, mikor ők csak tanácstalanul bolyonganak a százötven kábelcsatornájuk heti huszonötezer ajánlata között, és próbálják kitalálni, hogy a nálunk épp induló lehetőségek közül melyiket válasszák.

Más fronton viszont a mérce nem valami magas, és ez kár, mert a színvonaltalan szirszarra ott van a kishúg, a Velvet. A Comment nem rég ünnepelte a tízezredik posztot, örömmel jelentették, hogy ez átlagolva napi szinten több mint ötöt jelent – lehet, hogy érdemes lenne visszavenni a mennyiségből, és inkább arra koncentrálni, hogy csak fele ennyi, de azokban olyan információk, amiknek valaki legalább két olyan forrásban utánanézett, ami nem az Enquirer, a Globe vagy a Sun. A bárostól elfogadom (sőt, hogy őszinte legyek: elvárom), hogy néha a legalaptalanabb pletykákat cifrázza még színesebbé, de ha valakinek fizetett munkája a dolog, akkor szerintem minimum a forrásmegjelölés kötelező, de inkább az is, hogy ne legyenek a bejegyzésekben olyan hibák, amiket én a napi negyedórás just for fun bulvár-kattintgatásommal simán felfedezek; arról nem is beszélve, hogy "így elég kínos" ez a hangzatos bejegyzés például. Belátom, hogy a nagyon széles spektrum miatt, amit tévézésileg lefed, jobb híján használható kiindulópontnak tűnhet, de mindent mérlegelve nekem inkább fiók.

comment.blog.hu

4 komment

Címkék: film fiók

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr402051106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.04. 08:49:25

Néha van olyan hasznos infó itt, ami érdekelheti az embereket (mennyibe kerül egy epizód, mi a pilot, miért kaszálnak el egy sorozatot), ez jó. Néha van olyan, ami kifelyezetten bulvár szar (egy-egy híresemberről cikk, csak azért nem a velveten gondolom, mert tévéhez van köze), ezt nem mondom, milyen.

Van egy nagy réteg, akiről szerintem megfelekeztél, és akiknek szólhat: akik feliratozva nézik a letöltött sorozatokat. Kell nekik az infó, de nem tudnak angolul. Nekik van ez leginkább szerintem, meg az olvasottság növelése miatt kitömik sok szarral. Kár, mert elveszik az érdekeseb tartalom, ebben egyetértünk.

Kéne egy szűrő bele, bulvármocsok/infó/delta (érdekességek a tévé világából).

Ideje már az indexről is egy kritikának, hazudd azt, hogy az index.blog.hu ugyanaz, mint az index.hu.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.04. 23:19:53

a világtörténelemben 2 sorozatot érdemes csak nézni, ehhez nem kell honlap: az egyik a doktor house, mert ez a legjobb, és a Xena, mert annyira rossz, hogy muszáj...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.04. 23:42:14

@vészmadár (pica pica):

Na de érdekes, itt fogjuk a bajszunkat összeakasztani? Kifejezetten nem így gondolom, de a sorozataimat nem fedem fel, még a végén kiderülne, hogy scifi rajongó vagyok.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.05. 11:23:45

én is imádom a sci-fit, de a sorozatokat annyira utálom, hogy csak ezt a kettőt bírom elviselni:)
süti beállítások módosítása