Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Szóljon az ének és zengjen a dal (mulatos.blog.hu)

2010.10.13. 10:30 watchcraft

Megörültem, mikor rátaláltam: végre egy olyan blog, amiről elmondhatjuk, hogy stílusában, eszköztárában és a vizsgált korpusz sajátosságait tekintve is közel áll a BlogWatch-hoz. Persze vannak különbségek is: míg mi esetenként reménykedhetünk egyfajta kölcsönösségben, addig a Mulatós kifejezetten szélmalomharcot vív, s tudja ezt a szerző is, ezért inkább páratlan humorral és iróniával mutatja be ezt az egész közeget és ikonikus alakjait.

Nem szívesen kezdenék műfajelméleti fejtegetésekbe, elég annyi, hogy a népzenei és katonazenei „alapok” adottak voltak, majd ezek kiegészülve és jól összekeveredve a kilencvenes évek dance-es és technós hangulatával állították pályára azt, amit ma mulatósnak nevezünk. E csoportos garázdaság bűntettének elkövetésében kétségtelenül leginkább Galambos Lajos, Fásy Ádám és az újhullámos Tilinger Attila vettek-vesznek részt, bár utóbbi eléggé kiskutya az előbbiekhez képest. Ezen úriemberek nevével fémjelzett műsorok performanszait elnézve mindig is az volt az érzésem, hogy itt tulajdonképpen Frankenstein doktor szörnyét láthatjuk, aki miután életre kelt, idejének nagy részében azon fáradozik, hogy önmagához hasonló teremtményeket állítson elő és küldjön színpadra. Itt a művészetnek csupán annyi értelme van, mint napfénynek a sherwoodi erdőben, ezt jó, ha tudjuk, és pont ez az, ami miatt a szcénák bemutathatók úgy, sőt csak úgy lehet bemutatni és kritizálni őket, ahogy a Mulatós teszi. Kiváló blog, nagybetűs, kövér FEED, a végére pedig jöjjön néhány kedvenc idézetem:

Művészünk ugyanis egy Darth Vadernek maszkírozott lopótök és egy Szent Józsefet ábrázoló vatikáni kacsintós pénztárca között is képes megreformálni a „giccs” jelentését. (Balázs Pali)

Vitéz László és a Tévé Maci Paprika Jancsija beszorult egy kocsmai vurlicerbe, ám a speciális mentők csak évekkel később siettek segítségükre. (MC Hawer és Tekknő)

Ha pedig - jóval hízelgőbb - szépirodalmi párhuzamokkal szeretnénk élni művészünk fizimiskájával illetően, bátran asszociálhatunk egy hínárerdőbe gabalyodott Hanyi Istókra is. (Zámbó Árpy)

Mint romantikus tenor, bizonyára hősies karakter, ám arcszerkezetét elnézve nem kizárt, hogy egérfogók láttán erős félelem keríti hatalmába. (Tilinger Attila)

mulatos.blog.hu

3 komment

Címkék: fun kritika feed

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr392367488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.10.13. 23:03:10

Nálam is szivecske a köbön a mulatós blog, de szerintem abban azért eltér tőletek, hogy ők nem nézik olyan pökhendi, arisztokratikus magaslatról kritikájuk tárgyát, mint ti :-).

(Ez ilyen poénféle akar lenni, tudom, még dolgozni kellene rajta és mondom én, akit speciel le sem húztatok, de akkor is geci mód idegesít bennetek, hogy a blogolás plebejusi részéhez nem, hogy érzéketek nincs, de még csak részvétet sem éreztek. Ti aztán gecimód nem támogattátok volna a reformációt. Nehogymá' az a sok hülye hívő egy az egyben felfogja, hogy miről is szól a Szentírás. Tessék megkérdezni a latintudor papbácsit, ő a fizetett szakértő. Magam is csak nagy ritkán olvasom a Praxist és a Munkahelyi Terrort, de aki nem képes felfogni, hogy az übermenchkedő orvosoknak és munkáltatóknak kiszolgáltatott betegeket és dolgozókat felkaroló két blog, amelyek végső soron az életben maradásról meg a kilátástalan nyomor elkerüléséről szólnak, a magyar blogoszféra két legfontosabb blogja, abba annyi szociális érzékenység szorult, mint egy köpőcsészébe)

A mulatós zene is ugyanolyan pop zene, mint bármelyik másik alműfaj, egyébként meg öreg közhely, hogy jobb a jó punk, mint a rossz szimfónia.

Kár sznobberkedni, egy kellően bealapoztatott sokdiplomás csapatnak ha a brit tudósok badnának egy Best of Bunyós Pityut, vagy egy Stockhausen Complete Edition, vajh melyikre fogják ropni?

KirschAndrás 2010.10.14. 06:59:48

Hála és köszönet a posztért, de ne csodálkozz, ha a kiskutyának titulált Tilinger Attila egy napon megvár egy sikátorban néhány papucsállatka és zöld szemes-ostoros moszat társaságában!;)

Ami pedig a kommentet illeti, Bunyós Pityu mellett (önhibámon kívül) már volt szerencsém élőben hallani Stockhausen-művet. Szerintem utóbbi őrizgetett néhány húsvéti képeslapot a Manson család tagjaitól.

Hepciás 2010.10.14. 11:37:43

@nausea:
Azt a Stockhausent élőben? Nem csoda, hogy a mulatósnál kötöttél ki:-)
Mint a táncházas Laci bácsi, akitől kérdezték, hogy fiatalon is már a népzebét/táncot tolta ezerrel? Mire: --francokat, Cegléden voltam jazz-dobos:-)

Visszatérve, a logwatch blogra.
Egyébként nagyon jó. A kritikák nívósak. Borítékolom, hogy többnyire magasan kvalifikált bloggerek lapítanak a békék mögött. A terjedelem és a viszonylag puritán forma is telitalálat. Egyedül ez a pökhendi, lekezelő, arisztokratikus sznobizmusuk szokott kiakasztani, de ennek ellenére természetesen olvasom őket. Ugyan nem látják a fáktól az erdőt, de a fákhoz nagyon értenek:-).
süti beállítások módosítása