Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Pozitív gasztropólus: a jófej (ottisfoz.blogspot.com)

2010.04.16. 14:35 WatchWitch

Ha őt olvasom, nem szembesülök kegyetlen egyértelműséggel azzal, hogy nálam az igazi nő mesterhármasából (miszerint konyhábanszakács-ágybankurva-társaságbanhölgy) melyik hibádzik. Nem érzem magam igénytelennek, amiért nincs megfelelő eszközöm a gőz fölötti csokiolvasztáshoz, vagy idiótának, amiért nem tudom, mi a különbség a tortazselé és a zselatin között.

A Terülj, terülj asztalkám! nem bennfentesként oktat (ilyen leereszkedő-féle gasztroblog is van, majd mutatok), csak leírja a kísérletezéseinek eredményeit, egyszerűen, barátságosan, mint mikor szomszéd néni osztja meg a konyhai tapasztalatait, vagy az unokahúg adja oda a kedvenc receptjét. Ami nekem nagyon tetszik, az a főző-kollegákra mutató jobboldali linkgyűjtemény (úgy tűnik, hogy blogger-feature, de máshol eddig nem találkoztam ilyennel), cím mellett egy-egy pici fotó a legutolsó bejegyzéseikből - tökjó, mert azonnal látszik, hogy érdekelnek-e más alkotásai is, és csak egy kattintás, ha valamelyik nyáladzást vált ki. Ez is olyan kedves-aranyos apróság, ami miatt ez a típusú konyhatündér nekem szimpatikus: nem sugallja azt, hogy a gasztronómia egy zárt kaszt kiváltsága lenne, és bizonyhogy legalább annyira komplikált -mia, mint az anató-, asztronó-, netán alkí-.

Röviden: dilettáns főzöcskézőknek mindenképpen feed, tanulhatnak belőle magyar klasszikusokat, tipikus erdélyi ételeket, nagyon és kevésbé ismert nemzetközi különlegességeket, de egész fura saját kitalációk (mákos puliszka, tejóisten!) is fellelhetők, úgyhogy szerintem vérprofikat is meg tud lepni.

ottisfoz.blogspot.com

Szólj hozzá!

Címkék: feed gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr861917116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.