Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Gyulabá meg a vascső (szleng.blog.hu)

2010.05.05. 09:18 watchcraft

Nehéz lesz olyasmit írni a fickóról, ami még nem hangzott el. Nyelvész Józsi azon kevesek egyike, aki szinte minden babért learatott már, ami csak a magyar blogoszféra jó ugaros talaján megteremhet: könyv, interjúk, cikkek, opera (én a maestrót azért fejbe baszkodtam volna párszor érte, de reklámnak biztos jó volt), nyelvésztől az újságíróig elég sokan méltatták a szerző munkásságát, úgyhogy ezt most talán felesleges újra megtenni, inkább csak kiemelnék pár dolgot a valódi összefüggéseket oly komolyan láttatva, mint egy Megan Fox-alakítás.

Ami a névválasztást illeti, ilyen önkritikát ritkán látni bloggernél (meg máshol is), a siker egyik titka talán pont az volt, hogy mindvégig megmaradt ez az alázat, ahogy a dolgok szépen a társadalomkritikáig gyűrűztek (akkor is inkább láttat, mint bírál). Számomra külön öröm volt, hogy a pedigrés irodalmárok kapkodták a fejüket, vajon melyik ismert személyiség rejtőzik a név mögött (a szó, hogy „tehetség” mára teljesen ismeretlen a számukra), s a nagy felhajtásban még a magyar szótárregény ködös tekintetű szülőatyja is elfelejtette, hogy Nyelvész Józsi cikkeit publikálja éppen. De nemcsak az irodalmárokra vert rá köröket, hanem a nyelvészekre is, pedig azokkal már nem ilyen könnyű, hiszen például ők is tudnak szótárt írni. Ennek ellenére a hazai szlengkutatás meglehetősen gyenge lábakon áll. A megoldás egyszerű: alulnézet belülnézetből – na ez nem ment eddig senkinek, s így talán még az is elnézhető, hogy a szerző olykor kitalál ezt-azt, hiszen nem csak leírja, de írja is a szlenget, és miért ne tehetné. Szóval feed, ez gondolom, nem lep meg senkit, az talán már igen, hogy a tervezett pihenő jó húzás szerintünk. Kell az mindenkinek, ha értik, hogy mondom.

szleng.blog.hu

2 komment

Címkék: feed nyelv irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr591975409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TradeMark 2010.05.10. 20:21:28

ügyes leírás...sztem a szerző is pont így értelmezi a "tematikát"

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.05.14. 11:18:13

Kedves Blogíró!

Én kedvelem a fentebb ismertetett Ny. József blogoló urat változatos slangrepertoire-ja miatt.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott helyen (ANÁ)
süti beállítások módosítása