Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Préselt virág az üveglap alatt (konyves.blog.hu)

2010.06.02. 10:10 watchcraft

Na kérem, hát ez is elérkezett: a Könyves. Az igazság az, hogy sose rajongtam ezért a blogért, bár az is igaz, hogy ez szinte már nem is blog, hanem valamiféle kulturális portál látszatát igyekszik kelteni: elég sok szerző van meg könyvet is lehet rendelni rajtuk keresztül, de sajnos erre szokták azt mondani, hogy a sok bába közt elvész a gyerek. Mert az elvész. Többször előfordult velem, hogy elkezdtem egy cikket olvasni, egy-két bekezdés után már szavakat ugrottam át, majd mondatokat, később egész bekezdéseket, s egy kincskereső zaklatott birtokolási vágyával már csak a kritika, beszámoló stb. lényegét kerestem, a bizonyságot, hogy mégis lehet itt valami, de sajnos azt sehogy se tudtam megtalálni (kivéve Wostry Ferenc meg a geekesek írásait, mert azok itt is jók). A dolog másik fele, hogy az írások nagy részének nincs karaktere, begyakorolt fogásokkal igyekeznek meggyőzni az olvasót, s ami mellett végképp nem lehet csak úgy elmenni, a szerkesztői attitűdben mintha bizonyos szempontból a régi pártállami kultúrpolitika szelekciós tevékenysége nyilvánulna meg: csak az így-úgy támogatottakról, hátszelesekről vesznek tudomást vagy azokról, akiknek a könyvét el kell adni (utóbbi mondjuk azért nem főbűn). Az már csak hab a tortán, hogy a női szekció alig valamivel jobb a Csajok és pasik alkalmi alkotói gárdájánál, miattuk az ember sok mindenen elgondolkodik, olyasmin is, amin már rég nem kéne, hogy urambocsá a nők talán még mindig nem tanultak meg írni, egyenjogúság ide vagy oda. Baj, hogy ennek egyáltalán fel kell merülnie.

Összegezve tehát, a Könyvesblog minden igyekezet ellenére egyszólamú, javarészt semmitmondó, felszínes, tartalmatlan írásokat próbál kulturális építőmunkának álcázni. Leginkább egy kiszárított, üveglap alatt préselt virághoz tudnám hasonlítani, amit csinálnak: hervatag, élettelen tündöklés az övék. És a kultúra azon csokráé is, amit az olvasó kezébe nyomnak. Ez az egész lehet sokkal élettelibb. Fiók.

konyves.blog.hu

2 komment

Címkék: fiók nyelv irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr442050032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.02. 16:58:07

Ez a Könyves nem valami hivatalos indexes blog? Kulturális portál, ja, olyan, mint patikamérlegen adagolt autós magazin, panelekből összerakott mondatok, "nem várt" fordulatok, legyünk olyan, mint a top gear, csak ollózzunk máshonnan is. Kuka bizony. Kéne bele egy igen kreatív és domináns ember, aki utat mutatna, stílust kreálna és eredeti lenne. Mert a cél az jó.

Styxx 2010.06.03. 12:08:13

@Levéltáros:
Na, ebben 50%-ban nem értek egyet se veled, se a posztíróval, de csak félig. Bevallom, ha én írtam volna a posztot, akkor nem tudtam volna eldönteni, hogy kuka vagy szív, ami itt ugye nincs is, hál' istennek nem is kell ide posztolnom:-)

Szerintem nagyon ingadozó a (valóban inkább portál, mint blog) színvonala, viszont sokkal élvezetesebb egy sima, mezei, irodalom iránt érdeklődőnek, mint a száraz konkurencia, pl litera, és, stb.

Én meg pont Wostryval vagyok úgy, hogy néha nagyon élvezem az írásait, máskor meg nagyon erőltetettnek érzem a lejárt szavatosságú polgárpukkasztását.

És ha jól emlékszem, a csajok is írtak pár jó posztot, pl Wendi, a kommentelők közül az ifjú titán kortárs írócsajról, Piksziről nem is beszélve:-)
süti beállítások módosítása