Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

...rajt' ne fogjanak! (konzervatorium.blog.hu)

2010.10.04. 07:59 WatchDawg

Régen szeretnék erről a blogról írni, de igen nehéz a dolgom, a Failblog sokkal könnyebb volt. Úgy kellene megfogalmazni a kritikát, hogy ha dicsérem, ne azért dicsérjem, ha fiókolom, ne azért fiókoljam, mert ideológiailag egyetértek vagy nem értek egyet vele. Ez a feladat nagyjából lehetetlen, de igyekszem. Bánjunk óvatosan ezzel a bloggal, azt hiszem, ezzel kell kezdenem. Ha egy blog vállaltan egy -- minek nevezzem? -- ideológiát választ szervező elvnek, óhatatlan, hogy egyrészt azoknak szóljon, akik vele egyívásúak, másrészt hogy igyekezzen meggyőzni. Az első nem érdekes, azt még a Kuruc meg a Piroslap is tudja, ha a hallgatóságom utálja, amit utálok, akkor nem nagy dolog kielégíteni őket. A második viszont nehezebb kérdés, és sajnos itt el is bukik legtöbbször a Konzervatórium. Azért, mert értelmes embereknek szól, és az értelmes emberek általában tudnak a sorok közt olvasni. És aki tud, annak valahogy visszatetsző, hogy az értelmiségi máz alól hol ritkábban, hol mehökkentően gyakran kivillantja fogát a düh. Ez különösen olyan szerzőknél -- akik egyébként természetesen képpel, névvel vállalják írásaikat, nem úgy, mint a felelős blogkritikus -- riasztó, akik huszonévesek, és arról, amiről írnak, a legjobb szándékkal is azt mondhatjuk csak el, hogy legföljebb second-hand ismereteik vannak. Márpedig amiről csak olvastunk, legalább azt igyekezzünk tárgyilagosan kezelni. Főleg, ha ilyen förmedvények elkövetése árán is szeretnénk fenntartani azt a látszatot, hogy értelmesen, higgadtan állunk a dologhoz:

A Newsweek súlyos aránytévesztésben látszik leledzeni

Khm. Nem tudom, igazából miben látják a konzervativizmust a szerzők -- és ez talán az egyik legnagyobb hibája a blognak. Mindenesetre a konzervatív írásmód szerint "had" != "hadd". Aztán van minden cikkben pár olyan bonyolult mondat, hogy igazából nincs kedvem háromszor nekifutni. Ez az én hibám, gondolom, lehet, hogy ott van a lényeg mindig, és nem ott, ahol a szerző személyes hangvételű kiszólásokat tesz Brüsszel felé, hogy így meg úgy. Ezt nagyon nem kéne. De nem emiatt fiók, hanem azért, mert az értelmes embernek kevés, a nem értelmesnek sok. Görgetni kell lefelé, szórni ki az irrelevéns mellékszálakat, megérteni, hogy végül is honnan indul az érvelés. Hogy egy merészet mondjak: a nemzetállam, a blogból úgy tűnik, hagyomány, és mint ilyen, nem egy mesterségesen létrehozott valami, a valóság ennél persze nyilván bonyolultabb, de sajnos legtöbbször ilyenek a cikkek: nehezen, nyögvenyelősen lefektetett peremfeltételek mentén végigerőlködött okoskodás, aminek a végén szinte mindig elmarad a tanulás, megértés egyik legizgalmasabb, önállóan végzendő része, a szintézis.

konzervatorium.blog.hu

1 komment

Címkék: fiók világ dolgai

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr212341867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.10.04. 10:21:18

Másrészt a Mandiner (szül: Reakció) olyan magasra tette a mércét, hogy mellettük nem könnyű labdába rúgni Ráadásul még ott a Véleményvezér, ami szerintem többnyire szintén OK.
Talán a blog.hu egyik nagy érdeme, hogy végre van igényes, gyakran könnyed, az olvasó világnézetétől függetlenül élvezetes jobboldali sajtó.
És ez tényleg nem a Konzervatórium érdeme.
süti beállítások módosítása