Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Brave New World Revisited (bioetikablog.hu)

2010.05.14. 08:48 WatchWitch

Mikor elkezdtem olvasni, az volt az első gondolatom, hogy bárminek hívja magát, ez nem klasszikus blog: ha kiadnák nyomtatásban, valószínűleg nem sok olvasónak jutna eszébe, hogy ezt valaki szabadidejében írogatta hobbiból, a gyűjtemény sokkal inkább emlékeztetne ismeretterjesztő sorozat átiratára vagy vitaindító szemináriumi tananyagra. Aztán beláttam, hogy hiba lenne nem írni róla, csak azért mert más mint az átlagos online napló – főleg mert olyan témákat feszeget, amikről legtöbben még a papíralapú titkosfüzetkéjükben sem nagyon szeretnek elmélkedni, nem hogy ország-világ figyelő szeme előtt, saját névvel, elérhetőséggel. Már az oldal címéből sejthető hogy nagy fa ez, aztán a szerző neve alatti két sorból az is kiderül, hogy jó kezekben a fejsze, ha valaki, akkor ő valóban tudhat újat, tanulságosat, informatívat, érdekeset, érdemeset mondani ezekről a kényes dolgokról, hiszen ez a munkája.

Abortusz, doppingolás, az élet szentsége, egészségügyi reform, emberkísérletek, embrionális őssejtkutatás, eutanázia, fogyatékosság, génmanipuláció, globális felmelegedés, hálapénz, influenzajárvány, katolikus egyház, klónozás, népegészség, orvosi műhiba, szervkereskedelem, túlnépesedés. Ilyen és ehhez hasonló címkék alatt futnak a posztok, és ha valakinek a szenzációhajhászás jut eszébe róluk, akkor most az egyszer kellemesen fog csalódni, mert amilyen nagy, súlyos, indulatokat generáló dolgok ezek, épp annyira nincs négyszázhetven szaftos anyázásokkal teletűzdelt kommentjük, ami az én szememben egy hatalmas pozitívum. Ez egyébként annak is köszönhető, hogy a bejegyzések többnyire csak felvetnek egy-egy problémát, legfeljebb illusztrálják azt néhány konkrét bioetikai esettel vagy  pár tudományos kutatásra  utaló linkkel, de szinte sosem foglalnak állást, vagy ha igen, akkor olyan egyszerűen és értelmesen teszik azt (akár olyan megosztó kérdésekben is, mint például a társadalombiztosítás vagy szervátültetés vagy klímaváltozás-szkepticizmus), hogy nehéz hibát találni az érvelésekben, még akkor is, ha homlokegyenest ütköznek a nézeteinkkel.

A "klub" ugyan nem zártkörű, de úgy látom, nem sokan fedezték még fel – remélhetőleg nem is lesz soha az Index címlaposa, mert tényleg felüdülés, hogy az alkalmankénti kötelező-kötekedő látogatókon kívül olyanok olvassák, akik képesek civilizáltan megnyilvánulni, ha netán mondanivalójuk lenne. Türelmetlenkéknek már most felhívom a figyelmét a nagy problémára: havi három posztnál ritkán van több. Ezt leszámítva, nagyon feed.

bioetikablog.hu

2 komment

Címkék: tudomány feed egészség szakblog

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr321989630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.14. 16:34:31

"remélhetőleg nem is lesz soha az Index címlaposa,"

Ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mivel a látszat ellenére nem blog.hu felület alól üzemeltetett.

Talán a(z akkor még) freewebes mediccel esett ez meg Michael Jackson boncolási jegyzőkönyvének apropóján.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.15. 22:04:44

jó kis blog valóban, bár én az etika szótól amúgy lábrázást kapok...
süti beállítások módosítása