Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Ég és Föld (mikron.blog.hu)

2010.05.26. 07:15 watchcraft

Gyerekkoromban az Ég és Föld volt az egyik kedvenc könyvem. Rongyosra olvastam, mondhatni. 8-10 évesen nyilván nem értettem egy csomó dolgot benne, de arra mindenképp jó volt, hogy ablakot nyisson a világra, ami körülvesz. Aztán ha végül nem is lettem természettudós, a jelenlegi kutatások, illetve ezek főbb csapásvonalai a mai napig érdekelnek, és azt hiszem, ez egyáltalán nem rossz így, a tévhitek, babonák eloszlatásának egy igen jó módja többek között. A blog, amiről most szó lesz, kicsit emlékeztet az Ég és Földre.

„Genetikától az űrkutatásig minden új természettudományos felfedezés, amiről tudni érdemes” – szól a disclaimer, és nagyjából ennyi is a lényeg. Talán nem mindenki hiszi el, de a tudományról és/vagy tudományosan nem csak úgy lehet írni, hogy azt legfeljebb néhányan értsék (gondolok itt a metanyelv zavaró túlburjánzására és egy bizonyos attitűdre, ami ezzel összefügg), még a tudomány is lehet érdekesen szórakoztató, ha valaki nem éri be a katatón szemlélődéssel. A Mikron, essen szó bármiről, hozza azt a magabiztos egyszerűséget, amire a tudomány iránt érdeklődő egyszeri olvasónak szüksége lehet: a posztok informatívak, összeszedettek, jól megválasztott és körüljárt témák kerülnek elő, a számtalan forrásmegjelölés pedig segít, ha valaki komolyabban utána szeretne olvasni a témának. Nyavalyoghatnék még kicsit azon, hogy a blog viszonylag ritkán frissül, de azt a kb. heti egy posztot összeszedni is komoly meló lehet, úgyhogy inkább csak annyi: feed.

mikron.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány feed

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr912030535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása