Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Isten hozott Westeroson (grrm.livejournal.com)

2010.07.05. 08:29 WatchDawg

Ezúttal egy igazi rétegblogot szeretnék ajánlani, mégpedig azoknak, akik ismerik George R. R. Martin nevét, olvasták A tűz és jég dalá-t. Meg azoknak, akik még nem, de szeretik a fantasyt. Vagy csak a jó könyveket. Vagy azoknak, akik szeretnének belelátni egy rendkívül népszerű író mindenapjaiba, és olyan dolgokat megtudni pl. egy HBO-sorozat forgatásáról, amiket általában nem ismerünk, még a werkfilmekből sem.

A blogot maga Mr. Martin írja, aki az utóbbi évtizedek (ha nem Tolkien óta a) legsikeresebb és talán legjobb fantasy regényciklusát alkotta-alkotja meg. Az eddig megjelent 4 kötet magyarul is kapható, bár az utolsó, a Varjak lakomája elég nehezen beszerezhető valamiért. A lényeg azonban, hogy az HBO jövő év elején bemutatja a regény alapján készült sorozatát, aminek épp javában folyik a castingja, sőt a forgatás is. És ebben tevékenyen részt vesz az író, ami nagyon jó hír. És a tapasztalatait a forgatásról, meg a mindennapjairól, arról is, hogy hogy halad az új regénnyel, szóval minderről egy rendkívül élvezetes blogot vezet. Fantasztikus, ahogy ilyen közel kerül egy ennyire híres ember, ahogy fesztelenül mesél arról, hogy ma egy fejezetet megírt, de nem lett túl jó, és majd átírja, másik napon meg hogy cserélgeti a fejezeteket, mert nem jó a sorrend, néha szenved, néha szárnyal, de dolgozik, és néha elnézést kér, hogy nem halad túl jól (igaz, ami igaz, évekkel ezelőtt jelent meg az utolsó rész, és most már ideje volna...)

Szóval ez a blog természetesen feed, és nagyjából elmondható, hogy a szerzője az egyik legizgalmasabb figura azok közt, akikkel eddig találkoztam a blogoszférában. Mindenképpen érdemes belenéznie annak is, aki amúgy nem fantasy-kedvelő.

grrm.livejournal.com

1 komment

Címkék: feed nyelv irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr112128655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.07.23. 08:36:48

Csak az a baj, hogy az a fránya Martin az istennek se akarja összehozni a sorozat következő regényét.. Pedig azt is kéne ám írni, nem csak a blogot...
süti beállítások módosítása