A szerző úgy döntött, hogy vesz magának egy szőlőt és felcsap hobbiborásznak (nyilván nem minden előzmény nélkül, hiszen úgy akár veteránautókat is berhelhetne a sufniban). Néhány év és gondolom, nem kevés küzdelem után jutott el oda, hogy előbb elfogadható, utóbb már kifejezetten jó bort is készített. Erről szól ez a blog tulajdonképpen, arról a szeretetteljes küzdelemről, ami végtére egyre előrébb viszi a szakértelmet. És ha már szakértelem: nagy örömömre előkerülnek a műhelytitkok is, legyen szó metszésről, területrendezésről, szüretről, pincebővítésről (egész sok időt eltöltöttem ezek böngészgetésével). Úgy tűnik különben, a borkészítés esetében is igaz az, hogy menet közben lehetőleg úgy kell alakítani az arányokat, hogy az végül mindenkinek, bornak, készítőnek, kóstolónak egyaránt jó legyen. Valami ilyesmit hiányoltam a pálinkablogból. Feed.
szolo.blog.hu |
![]() |
Utolsó kommentek