Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Eye of the Beholder (iconicphotos.wordpress.com)

2010.09.03. 08:17 WatchWitch

Szeretem a fotóblogokat, de nagyon nehéz közöttük jót találni, mert (ha csak nem saját műveit posztolja bennük valaki) nagyon sok olyan kép van, ami ismétlődik, körbe-körbe jár, és mindenki úgy gondolja, hogy jó lesz az, ha négyszázhetvennegyedszerre maga is megjelenteti ugyanazt. Amiről most írok viszont, az egy rendhagyó gyűjtemény: az Iconic Photos cím ugyan nem ezt sugallja, és valóban, nagyon híres jeleneteket is viszontláthatunk a blogon, de van itt rengeteg olyan fotó is, amelyek lehet hogy a szabad világban kézről kézre jártak anno, de hozzánk néha talán még pontos hírek sem jutott el akkoriban, nem hogy részletes tudósítások. Ez meg a másik ok, amiért nagyon jó ez az oldal: nem csak képekben mutat be legendás pillanatokat, hanem egy-egy kis cikkben röviden, de nagyon jól dokumentálva, el is meséli, hogy milyen esemény kapcsán és milyen körülmények között kattintottak a fotósok.

Az oldal nem való mindenkinek, és most elsősorban nem arra gondolok, hogy angol nyelvű, hanem arra, hogy van a képek között nagyon nehezen feldolgozható is; persze, manapság már bárki nézhet snuff videót is akár, de ezek a régi, szemcsés, fekete-fehér pillanatok valahogy sokkal mélyebben beleégnek az ember agyába, mint a YouTube csúcsminőségű borzalmai. És ugyan a linkáradatokat tudatosan kerüljük itt, mert a cél épp az, hogy továbbkattintsatok, megnézzétek és sajátvéleményezzétek magát a kritika tárgyát, de most mégis teszek egy kivételt. Egyáltalán nem titkoltan reklámozni szeretném ezt a blogot, és egy kicsit tartok attól, hogy ha valaki csak a főoldalára bök, esetleg épp olyan dolgokkal találkozik, amik semmit sem mondanak neki, mert egy idegen ország múltjáról szólnak. Minden kép a mi történelmünk is, ami ismeretlennek tűnik, az is végtelenül emberi, néha emberséges, néha embertelen értelemben.

Mutatok párat, mert viccestől szokatlanig, ritkaságtól történelmiig, érdekestől izgalmasig, tragikustól betegesig, közelitől ősrégiig, sokatmondótól szívszaggatón át megdöbbentőig tényleg minden van itt. Majd nagyon óvatosan görgessetek, és itt is csak arra katt, amit tényleg látni szeretnétek - biztos vagyok benne, hogy a kevésbé emlékezetesek is mindenkit meggyőznek arról, hogy feedben a helye.

iconicphotos.wordpress.com

1 komment

Címkék: fotó feed világ dolgai

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr622251545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása