Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

With great power comes great responsibility (irodalom.blog.hu)

2010.09.13. 08:08 WatchDawg

Hát kérem, ilyenünk is van. Az hagyján, hogy a blog neve még a milliondollarhomepage.com-énál is bátrabb, de hogy még az illetőnek van mersze a pofánkba tolni, hogy ez itt a hiánypótló blog maga, szépirodalom-őrülteknek, az mégiscsak soknak mondható, főleg hogy a gyanútlanul odatévedőt mindez végül is rögtön a fejlécből támadja meg. (És akkor még a "Külcsín és Belbecs"-ről nem is beszéltünk). De tegyük fel, hogy ez csak az elvárásainkat növelte meg, csettintünk, és belevetjük magunkat az olvasásba. Egy poszt oldalanként? Hát mi ez, valami könyvbuzi maradvány, lapozni mint hajózni necesse est, vagy mi? Elég idegesítő. Akkor nézzük a tartalmat, mert ez eddig kevés. Hát az is kevés. Mutatok mindjárt egy kezdetet:

Naplószerűen dokumentáltam a regény olvasásakor bennem keletkezetteket. Rendhagyó post következik, egy agyonhype-olt (szép magyar szó, hm)  könyvről [...]

Khm. Ha átmegyünk nyelvőrbe egy önfeledt pillanatunkban, azt akkor is lássuk be, hogy a hájp nagyon szépen beleillik hangtanilag a magyarba, mindenféle módon lehet ragozni, jelezni meg minden, ahogy a szerző is megteszi. A "bennem keletkezetteket" viszont iszonyatos egy szintagma, akárki meglássa. Ez csak egy mellékszál, de akinek van radarja az ilyesmire (és felelős blogkritikusként nekem természetesen van), rögtön gyanakodva kezdi vizsgálni a dolgokat. És beigazolódik minden. Egy-két jó poszt akad (itt van mindjárt a Franciadrazséról szóló), nem vitatom, de aztán amikor a Füveskönyv kerül elő, nagyjából érzem, hogy kuka lesz ebből. (És nem azért, mert a Füvesköny szar lenne, hanem mert kb. az irodalomban a Négy évszaknak felel meg: ha valaki ezzel kezdi, vagy bármikor megemlíti élete során, mint irodalmi művet, akkor lehet tudni, hogy amolyan úri huncutság nála ez az egész.)

Aztán ilyen találóskérdések vannak, ami végül is jó, de megint visszakanyarodnék a címhez... Valami olyasmit eredményez így a dolog, mintha a franciák Enciklopédiájában vicces képek lettek volna, hogy tessék, ez az emberi tudás összessége.

És akkor jönnek a szokásos hibák: nincsenek posztok, aztán elnézést kér a kevés posztért, aztán enyhe flört alakul ki az egyik kommentelővel, szóval... Na mindegy, fiók az egész, és azért különösen nagy büntetés (és markentinges szempontból gratuláció) jár, hogy ezt a nevet sikerült lefoglalni. Mert itt minden van, csak irodalom nincs, a szó igazi értelmében. Kár.

irodalom.blog.hu

1 komment

Címkék: fiók nyelv irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr672286578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.13. 12:35:02

Vannak ilyen bátor bloggerek, az tény. A blogwatch névválasztása szerencsére komoly önuralomról tanúskodik.

Amikor olvastam a kritikádat és utána a blogot, bennem is hasonló érzések keletkeztek, mint benned, le is dokumentálom most naplószerűen.
süti beállítások módosítása