Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Pukkancs kirándul (varosjaro.blog.hu)

2010.09.24. 07:32 WatchWitch

Amikor egy blogot negatív kritikával illetek és kukába dobok, a leggonoszabb dolog, ami az elkövetőről eszembe jut az, hogy not the sharpest pencil in the box. Mert én ilyen finom úrilány vagyok; és mert, ugyan alapvetően jókat szeretünk ajánlani, azt sem bánjuk, ha a népek gyenge blogokba buta posztokat írnak, varietas delectat, így mi sem leszünk unalmasak. Nekem még az önjelölt házmesterek sem annyira antipatikusak, mint a fiúknak, mert ha már létezik ez az Abszurdisztánozó-bezzegelő jelenség (amit egyébként én is szívből utálok), logikus, hogy olyan is van, aki élelmesen meglovagolja: picsogásközvetítéssel könnyebb látogatót/kommentet/főoldalt szerezni, mint saját munkával. De oda akarok kilyukadni, hogy van olyan posztoló, aki az én béketűréshatáromat is feszegeti. A pesszimistákért sem rajongok, de mikor valaki tudatosan arra hajt, hogy mindenben észrevegye a kellemetlent, a rosszat, a csúnyát, és kizárólag csak ezekre hívja fel a figyelmet, annak nagyon szívesen lekennék két jó nagy pofont, hogy na látod, ez szar, nem az, ami miatt folyton nyavalyogsz.

Van ez a magát Városjárónak tituláló valaki, és mászkál Budapesten a kis fényképezőgépével, és lehúznivalókat keres; eddig minden rendben is lehetne akár (bár így is csak akkor, ha felvenné a Hibavadász vezetéknevet), mert bizony ebben a városban is vannak randa épületek és szemetes utcák dögivel – de itt a bejegyzések nagy részében nem erről van szó. Arról van szó, hogy háborodjunk fel vele együtt, mert az Oktogonon letört egy járdából három darab kőszegély, a Lágymányosi híd budai pilléréről leesett egy faldarab, a Flórián téren áll két rozsdás tábla, a Moszkván (jézusmária, mivé lesz így a világ?!) néhol két teljes lépcsőn kell felmászni a villamossínről, és a Hop-on/Hop-off(!) városnéző busz bárhol megáll az utasnak. És arról van szó, hogy emberünk előszeretettel mutogat olyan fotókat, amiken épületfelújítások és utcajavítások zajlanak, és természetesen azokon is szörnyülködjünk, mert miazmár, hogy képesek lezárni a lépcsőt, és állványt emelni a járdára, meg árkot ásni az úttestre, barbár ország ez kérem szépen.

Nem tudom, a városunkat járó más városban járt-e valaha, és ha igen, akkor a Vatikán falaira rajzolt graffiti miatt kiábrándult-e Rómából, vagy esetleg a falakon belül található többszáz éves festményeket kicsit fontosabbnak érezte, de bepróbálkoznék egy párhuzammal, hátha érthetőbb lesz. Mit szólna, ha én az alapján ítélném meg a blogját, ahogyan leírja a "hüjeség", "túrista", "tükrős" és "falonfűggő" szavakat, vagy hogy szellemesnek gondolja a magentára színezett T(ré)-Home címet, vagy hogy ilyen szövegvirágokat alkalmaz, hogyaszongya "a talmi csillogás pénzparipáinak lódobogása hallik". Hát nem ez alapján teszem, de attól még fiók.

varosjaro.blog.hu

5 komment

Címkék: fiók

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr512312116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.09.24. 11:17:01

lehet, hogy a stílusa pukkancs, de attól még örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik felhívják erre a figyelmet.
Ezek ugyanis, a hiányzó szegélyek, az elmozdult csatornafedők mind olyna mindennapi részei a városnak, amik nem a turisták, hanem simán a város élhetőségéért van. Lehetne csak a Bazilikát meg a Várat tisztán tartani, a többihez meg nem nyúlni, de akkor nyugodtan kirakhatjuk a Skanzen táblát az I. meg V. kerület határánál.
Azért is jó, hogy van aki foglalkozik ezzel, mert ezek olyan mindennapos, nem milliárdokab kerülő dolgok, amiket mindne tovább nélkül ki lehetne javítani, megoldani az adott valami kezelőjének, legyne az az önkormányzat, vagy a T-Com vagy akármi más. De nem teszik, mert leszarják magasról.
Ezekre hívja fel a figylemet ez a blog, mégha nem is sikerült megértened. Gondolom neked abszolút kézenfekvő, hogy felszedik a járdást a házad előtt, és nem asszfaltozzák vissza hetekig, ha letapossák a gyepet a házad előtt az autók, mert az önkormmányzat nem pótolta az eltűnt parkolásgátló oszlopot, és teljesen rendben van ahogy Ferihegy vasútállomás kinéz.
És gondolom friss és fiatal vagy, és szárnyalva ugrod át azt a bizonyos két lépcsőt a Moszkván, se csomag nincs nálad, se babakocsi....

Szóval éljen a városjáró még akkor, ha pukkancs a stílusa. Ha eléri a leveleivel, hogy kipótolják a burkolatot, és visszkerüljön az aknafeél, akkor már volt haszna a tevékenységének.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.09.24. 11:20:38

A párhuzamod meg merő hülyeség. Vélhetően a rómaikanak sem tetszene, hogyha a Colosseumból elkezdenének hullani a kövek, vagy a Piazza Navonán beleesnél a csatornába, mert nem pótolta az illetékes hatóság.

Nem véletlen, hogy pl. Tarlós is erre a rendteremtésre, a karbantartás fontosságára helyezi részben a hangsúlyt az interjúiban.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2010.09.24. 11:41:06

@mestska:

ja. én városjáróra akkor szoktam kicsit neheztelni, amikor mindenkit ellenségnek tekint, aki valamilyen szempontból az íróasztal túloldalán van. de hogy van értelme, amit csinál, az nagyon igaz.
a bezzegelős-abszurdisztános picsogást én is annyira rühellem, hogy azt nehezen tudom szavakba önteni, de városjáró konkét dolgoknak megy utána.
süti beállítások módosítása