Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

A bárányok hallgatnak (ussk.blog.hu)

2010.07.14. 12:02 watchcraft

A sorozatgyilkosok és a velük kapcsolatos esetek világát a közelmúltban leginkább a film tette naggyá: aki nem lelkesedik különösebben az ilyesmiért, annak is bizonyára ismerős a kép, ahogy a rémült áldozat fut-menekül, az őt üldöző, többnyire maszkot viselő alak pedig a nyomában hosszú, kimért lépésekkel haladva előbb-utóbb utol is éri. És akkor jujj. Aztán ott vannak azok a filmek, amelyek igyekeznek a sorozatgyilkosokat kivételes intelligenciájú, érzelemmentes szörnyetegekként ábrázolni, vagy akár a napjainkban is futó sorozatok, amelyek pedig a másik oldaláról próbálják megközelíteni a jelenséget, vagyis a rend őreinek, a törvény elhivatott szolgáinak szemszögéből. Ilyenkor egy-egy kimagaslóan tehetséges bűnüldöző áll tulajdonképpen a középpontban és szinte nincs is megoldatlan ügy; végül mindenki elnyeri méltó büntetését. A USSK-t olvasva viszont kiderül, hogy a dolgok többnyire nem is ilyenek. Való igaz, hogy a jó sorozatgyilkos általában kivételes személyiség, de kivételessége nem abban áll, hogy lényében de Sade márki romlottsága egy matematikaprofesszor csillogó racionalitásával egyesül (bár bizonyára vannak ilyenek is), hanem – úgy tűnik – az, hogy képes megtalálni azt a pontot, ahonnan minden defektusával együtt a társadalom számára még elfogadhatónak látszik, ugyanakkor ezen a ponton már, ha csak pillanatokra is, nem érvényesül a társadalmi kontroll felette. És ekkor követi el a bűntett(ek)et. Aztán ott van az is, hogy az USA hazánknál bizonyára nagyságrendekkel nagyobb összegeket költ a bűnüldözésre, a módszerek is szintekkel jobbak lehetnek, de attól még kegyetlenül kemény meló lehet egy-egy sorozatgyilkost elfogni. És nem valószínű – már ha hisz még valaki az ilyesmiben – hogy csak úgy jön egy jóképű vagy csinos, de legalábbis határozott tekintetű rendőrnyomozó vagy nyomozónő, és a legszélsőségesebb esetekben is egyfajta könnyed szakmaisággal oldja meg az ilyen ügyeket. Inkább átlagemberek (amire most gondolok, ahhoz még Horatio Caine is sok) kevésbé átlagos és esetenként emberfeletti munkájáról lehet szó. Meg még egy csomó mindenről, amiről e blog a puszta létével elgondolkodtat. Ráadásul jó a téma és a posztok is. Feed.

ussk.blog.hu

2 komment

Címkék: feed világ dolgai

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr652151075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.14. 19:00:04

egyik legjobb, kezdetektől kint van nálam is ajánlóban:) nem mindig kellő a hangulatom olvasgatni, de hetente-kéthetente mindig benézek:)

candyfan 2010.07.17. 01:55:03

Én is nagyon szeretem,ki nem hagyom az elolvasást egy napig sem ,amióta felfedeztem:)
süti beállítások módosítása