Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Miss American Pie (tinkmara.freeblog.hu)

2010.08.13. 09:01 WatchWitch

A long long time ago I can still remember, mikor virágkorát élte USA-mániám, egy olyan országban, ahol nagyon hosszú ideig rossz néven vették azt is, ha Amerika nevét pozitív kontextusban említi az ember… na akkoriban fele királyságomat adtam volna egy ilyen blogért, ha tudtam volna, mi is az a blog. Bármilyen elcsépelt a kifejezés, de ez egy valódi kincsesbánya: nézegettem, hogy mit tudnék kiemelni, de semmit sem sikerült, mert minden vagy érdekes, vagy érdekesen van bemutatva, mint ahogy unalmas dologra sem akadtam, pedig két évig tanultam amerikanisztikát, otthon vagyok a témában. A Tengerentúlról jelentő tényleg mindenről mesél, ami a felhőkarcolók árnyékában (és a prériken, és a hegyek közelében, és óceánparttól óceánpartig) létezik, történt és történik, pont ahogy a fejlécben ígéri:

Érdekes helyek, hírek, tények, képek és események a Tengerentúlról. Hírek a tudomány, technika, művészetek világából. Komoly és komolytalan, személyes és közérdekű írások. Amerikai szokások, ünnepek, mentalitás, hitek-tévhitek, mítoszok és hétköznapok magyar szemmel.

Átláthatóan szedi kategóriákba a bejegyzéseket, és a hétköznapok, kultúra, társadalom, történelem, tudomány felosztáson kívül (belül) arról is kihagyhatatlan sorozatot ír, hogy hol és mit esznek az amerikaiak, és milyen lingvisztikai értelemben vett amerikanizmusokról érdemes tudni. És, ha valami mégis kimaradt volna, kérdezni is lehet tőle, mert ne mondja nekem senki, hogy sosem filozofált azon, hogy a kórházas filmekben miért mindig Jell-O a desszert, miért ír alá minden dokumentumot hat különböző tollal az elnök, és honnan ered Pacino legendás "Hooah"-ja.

Jó ez a blog. Elsősorban tájékoztat, de szórakoztató is, tanulni is lehet belőle, és paradox módon, azzal, hogy tipikusan amerikai dolgokról beszél, sztereotípiákat is rombol. Ha egy földönkívüli véletlenül a Balaton partjára pottyanna le, és előadná, hogy erre az Egyesült Államoknak nevezett helyre igyekszik, what’s the deal with these guys, akkor én ezt az oldalt olvastatnám el vele gyorsan. Meg mindenki mással is; feed.

tinkmara.freeblog.hu

2 komment

Címkék: feed világ dolgai globetrotter

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr512218837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.08.22. 04:26:14

Kedves WatchWitch!
Nagyon szépen köszönöm. A kritika mindig figyelemkeltő. A pozitív azért, mert értékekre hívja fel a figyelmet, a negatív meg akkor, ha építő szándékú. Én a pozitívat kaptam Tőletek és ennek nagyon örülök. Köszönöm, hogy általatok többen rátaláltak a Tengerentúlról jelentemre. A blog értékelését visszalinkeltem hozzátok.
Várlak szeretettel Titeket, s ha bármi kérdésetek van, azt is örömmel fogadom.
Kata (Tinkmara)

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.08.30. 12:44:59

Köszi, hogy ajánlottátok, ment is Feed-be.
süti beállítások módosítása