Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Szeretetkurvák (lujzanaploja.blog.hu)

2010.09.29. 07:05 watchcraft

Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

Először is, a kifejezés nem tőlem származik, viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy összefűzze, s mintegy új megvilágításba helyezze, amit az ilyen típusú szerzőkről eddig írtam (itt, itt és itt).

Mindig azt hittem, hogy az identitáson rugózni tipikusan bölcsészlányokra jellemző dolog: zavarja őket szemüveges-tarisznyás vagy -- sztereotípia mellőzendő -- akármilyen létük ilyen-olyan nyűge és nyila, a kurva meg ugye (?) ott van minden nő lelke mélyén, hát szívesen lennének ők is mások, mint amik, legalább ideig-óráig, csak hát istenem, nem megy. (Hogyne mehetne.) És akkor kitalálnak ilyen dolgokat, hogy identitás, gender, meg tudom is én, még mit. De mi van akkor, ha nem teljesen visszafelé sül el a kurvaság? Ha van és hat is valahogy? Nos, úgy tűnik, abból lesznek az olyan blogok, mint a Lujza.

Tény, hogy nem egy Fejős Évába oltott Vass Virág, s ez jó is, de hogy Courier betűtípust használ, azt nem tudom elfelejteni neki. Egyébként is van valami mesterkéltség, pozőrködés a blog tipójában: finoman, de mégis tolakodóan igyekszik a tudtunkra adni, hogy itten kérem egy igazi íróval van dolgunk. Sine nobilitate. Ami a tartalmat illeti, kétségtelen, hogy ott is előfordulnak ilyen dolgok, a posztok olvasgatása közben nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy mindez inkább egy hithű freudiánusnak való, nem nekem, az tudna csak rendesen csámcsogni a sztorikon. Egyébként vannak jó gondolatok, jó mondatok is, de ez az egész: a környezet, a szereplők, maga a főhős alakja olyan távoli és valószerűtlen, mint a szaturnuszi sarki fény a Hortobágyról, persze hacsak nem egyedülálló, melankolikus, a szexualitástól ambivalensen boldog és rosszkedvű, kielégülni képtelen, félrenevelt, gyermekvágyó, harmincas nők vagyunk egy penészedő belvárosi lakásban. Bizton állíthatom, hogy én nem tartozom ebbe a viszonylag komplex kategóriába, egyszerű vagyok, mint a barlangrajz: fiók.

lujzanaploja.blog.hu

 

74 komment

Címkék: szex szerelem fiók nyelv irodalom szeretetkurvák

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr612329941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltanatya 2010.09.29. 10:19:25

Az az érzésem, hogy a kritikusnak maga a műfaj nem tetszik.

Egy kosárlabdát utáló hokirajongónak nem könnyű tárgyilagos kritikát írni az NBA-ról.

Legalábbis szerintem.

Dicsértessék a Jézus Krisztus minden kedves olvasónak!
Z. atya

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2010.09.29. 10:30:16

Szerintem jó a kritika, ez a lujza szerintem is annyira valótlan, erőltetett, műmájer kínlódás, hogy az valami szánalmas. Semmi meglepetés nem érne, ha kiderülne, hogy pasi íjra.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.09.29. 10:56:41

Nekem az a benyomásom, hogy tényleg igazi íróval van dolgunk. A mesterkéltség, és jól berendezett finomkodás, dizájn, már-már "levélpapír", fehérre szürkével rendezés is csak azért tud zavarni, mert tetszik ez a szereplő, és "de megdugnám, ha igazi lenne". A fordulatokat szeretem benne, hogy legtöbbször az utolsó 2 mondatig teljesen másról van szó, és a vége lök egyet az egészen. Miután ez majd' minden posztban felfedezhető, és így egyfajta "recept" az írásokhoz, a mesterkéltség megállapításodat egyáltalán nem utasítom el, de nekem ez tetszik. És bevezetett fiktív szereplőket, akiknek ha nincs is kidolgozott jellemrajza, de tudjuk, kik és hogy kapcsolódnak a főszereplőhöz, amit egy folytatásos sztoriban baromi nehéz eltalálni, sőt, akár felismerni, hogy igény volna rá. Nyelvész Józsinál pl. nem voltak karakterek, amíg a Tardából rá nem érzett, hogy ez így tök jó. Megcsinálta, és működik.

Az is jó, hogy tényleg egy kurva szerepébe olt érzelmeket, ami pedig szerintem jobban észrevehetővé teszi azokat.

Na majd megnézek 1-2 posztot, hogy mi nem "fiók", mert ha nem is értek egyet, teljesen megalapozott a véleményed, és emiatt érdemes elolvasni.

Fenehorizont 667 2010.09.29. 11:34:40

igazi iró :D
végülis, tud írni. szóval koncepció serint mondatokat tud egymás mellé rakni - és biztosan igazi...úgyértem nem kisértet, vagy esetleg szellem.
10 pluszmínusz 5 perc gondolkodással, és 30 pluszmínusz 20 perc körmöléssel létrehozott posztokat így túlreagálni vicces.

de legalább az igazi író örülhet, hogy mégtöbb fórumon nyomja/nyomják a blogját.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.29. 13:48:07

A lujzanaplója dizájn nekem tetszik, és nem azt gondolom róla, hogy egy író/írásból élő van mögötte (az inkább olyankor jut eszembe, amikor valami egyszerű békásat látok), hanem azt, hogy pl. grafikus.

A Courier szapulása meg azért van, mert mechanikus írógéppel kellett leckét írni anno?

A tartalomról: vannak néha érdekes történetszálak, amik elfelejtődnek, az idegesítő. Mintha írásgyakorlatok lennének, például egy grafikus profilváltásra készül, kritikus akar lenni. Biztos ti is dizájnernek készültök, a tipo elemzésről jut eszembe.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.29. 13:50:40

@zoltanatya:

Atyám húzzon vissza nyomozni, mert nem bírom ezt a feszültségfokozást, amit a nyomozás során végez! Már minden szereplő tudja a tutit, csak mi, olvasók nem :(

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 14:16:20

Az egész "olyan, mintha".

Ülök a moziban, a vásznon sír a nő.

Látom, hogy folynak a könnyei, szaggatottan veszi a levegőt és szipog.

Tudom, hogy ez a drámai pillanat.

Onnan tudom, hogy a drámai pillanatokban szoktak a nők sírni. Úgy csinálják ezt, hogy a szemükből könnyek folynak, a levegőt szaggatottan veszik és szipognak.

Csak hát nem azért járok moziba, hogy azt lássam, amit tudok.

Mivel a vörös körmöket nagyon nehéz ilyen szépre lakkozni, értékelve az erőfeszítést, most ingyen odaadom az egymillió dolláros tanácsot: hagyd el az E/3-at.

Megöli a személyességet.

Olyan, mintha üvegfalon keresztül szeretnél a nadrágomba nyúlni. Ami két dolog miatt is kár. Egyrészt, mert üvegfalon keresztül nem lehet belenyúlni a másik nadrágjába, másrészt mert szeretném, ha belenyúlnál.

Nina Skye 2010.09.29. 14:50:04

@Mamzel: ne hagyja el az E/3-at mert akkor rogton mindenki nekitamad, a valos vagy velt szemelyisegrajzaival-igy legalabb valamelyest kikezdhetetlen legalabb az iro szemelye.

Blognak jo, eletnek nem valasztanam, de ezert olvassuk, nem?
go on Hugi!

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 14:58:26

Isten óvja a királynőt a középszerű rokonoktól.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 15:14:19

@Nina Skye: Mégegyszer nekifutok a kedvedért.

Nem olvasom Lujzát. Talán meglepő lehet, hogyan vagyok képes ezzel együtt mégis ilyen hamar, ilyen zseniális konzekvenciákat levonni. Ennek az az oka, hogy én is küzdök azzal a kihívással, amit az eredetiség utáni vágy támaszt az ember elé.

"ne hagyja el az E/3-at mert akkor rogton mindenki nekitamad, a valos vagy velt szemelyisegrajzaival-igy legalabb valamelyest kikezdhetetlen legalabb az iro szemelye."
Aki azt gondolja, hogy létezik olyan eset, amikor a mű hermetikusan elszigetelhető az alkotójától, az nagyon ostoba.

Teljesen természetes folyamat, hogy a közönség megpróbálja beilleszteni a rendszerébe a művészt. Szerencsésen, vagy kevésbé szerencsésen.

Sőt, azt gondolom, hogy az elismerés biztos jele, amikor az embert támadások érik.

Miért?

Mert a művészet célja a különböző ingerek keltése kell legyen. (Minden mást maszturbációnak hívunk.)

Tehát amikor Lujza blogja kapcsán ilyen elragadó kommenteket fogalmaz a Mamzel, Lujzának kutya kötelessége hátba veregetnie magát.

Aztán meg kiállni a színpadra, és jobban csinálnia, mint eddig.

Nina Skye 2010.09.29. 15:28:40

@Mamzel: alapvetoen nem rossz a koncepciod, de mivel en ESETLEG rendelkezem azzal az informacioval , amivel te TALAN nem, ezert volt a tul karakteres meglatasom. Mindenesetre en biztosan olyan karaktert alkotnek , ha ennyire provokalni akarok a blogomban, ami teljes mertekben kulonbozik a valos szemelyisegmtol, hiszen ebben ez a legszebb.
Van ami nekem sem tetszik, pl az hogy ez a blog nem maszturblognak indult, es az lett belole, eleinte elvezetesebb volt olvasni, de gyanithatoan ez a szerzovel kapcsolatban van, majd elmulik- EN pl. ezert sem javasolnam az Eharmat.

De ez csak privat velemeny, nem vitatkozni akarok, persze mindannyian mas aspektusbol kozelitjukmeg, ez tok normalis

Nina Skye 2010.09.29. 15:30:15

@Mamzel: a kozepszeru rokon megjegyzesen meg ha ismernel nagyot rohognel:D

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 15:41:27

@Nina Skye: "de mivel en ESETLEG rendelkezem azzal az informacioval , amivel te TALAN"
Most felcsigáztál. Mesélj.

"Mindenesetre en biztosan olyan karaktert alkotnek, (...) ami teljes mertekben kulonbozik a valos szemelyisegmtol"
Ez érthető.

"de gyanithatoan ez a szerzovel kapcsolatban van, majd elmulik- EN pl. ezert sem javasolnam az Eharmat."
Nem azt állítom, hogy Lujzának a polgári nevével kéne blogolnia. Az viszont tévedés, hogy az álnév felmenti az írót a művével kapcsolatos megjegyzések alól.

Ha jól értem, azt írod, hogy azért jó az E/3, mert távolabb esnek így az író valódi személyétől a leírtak.

Ebben az esetben azt hiszem, fején találtuk a szöget.

Pont a személy hiányzik ezekből a sorokból.

Merthogy könny, szaggatott légzés, meg szipogásunk már van elég.

zoltanatya 2010.09.29. 15:52:26

@Levéltáros:
Fiam, egy jó nyomozás 99% rutinmunka, türelem és nemsoká felvillan az-az 1% columbonyi élmény.-)

Nina Skye 2010.09.29. 15:55:13

@Mamzel: ha tovabb tamaskodnek, mar a szerzo helyett beszelnek amit nem tehetek meg, hisz azonkivul, hogy joban vagyunk a munkajat nembefolyasolnam, s o sem az enyemet-itt tenyleg csak szemelyes meglatasomat kozoltem.

Minel tavolabb esik az iro szemelyetol a leirt sztori, annal jobb, hacsak nem ezzel szeretne a sajat szemelyere felhivni a figyelmet, amit erosen ketlek, de aztan fene tudja.
A szurkeseg jo, ha megegyszer kezdenem inkabb azt valasztanam.

Nina Skye 2010.09.29. 15:57:42

* s annyira nem ismerem, hogy akarmelyik allitasom ne lehetne cafolhato...szal mittomen:D

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 16:07:17

@Nina Skye: "Minel tavolabb esik az iro szemelyetol a leirt sztori, annal jobb, hacsak nem ezzel szeretne a sajat szemelyere felhivni a figyelmet, amit erosen ketlek, de aztan fene tudja."
Hát nem tudom, én mégannyira sem ismerem. Szerinted inkább a kezére szeretné felhívni a figyelmet?

Nina Skye 2010.09.29. 16:13:03

@Mamzel: Lehet, rafer egy kis Zolarium:D-a minap tunt fel mennyire kek, de most megyek es megnezem feszt:)

Friedmann Juci 2010.09.29. 16:17:49

@Nina Skye: :D :*

na mostmár akkor én is belepofázok.

a couriernél vinnyogtam a röhögéstől. valóban "pózör" vagyok, de nem írói mivoltomat (mer olyanom nincsen) próbáltam ezzel előtérbe helyezni. levéltáros már megint fején találta a szöget.

"maga a főhős alakja olyan távoli és valószerűtlen"

köszönöm, köszönöm, köszönöm! erre a meglátásra várok már hónapok óta!

attól függetlenül, hogy bizony baszki léteznek olyan nők, mint lujza, az ő élete igenis valószerűtlen, igenis giccses, igenis zavaros, félrenevelt, penészes, és néha igenis sok.

nem véletlen az E/3 sem. ha E/1 lenne, akkor Juci naplója lenne.
az üvegfal meg ponthogy szükségeltetik ebbe a naplóba, majdhogynem ez a lényege. hogy kívülről lehessen szemlélni azt a néha túlközvetlen intimitást, amire az emberek kiváncsiak. olyan, mint mikor elsétálsz este egy földszinti ablak előtt, és nem bírod ki, hogy ne nézz be az ablakon.
ott van a személy. csak az ablakban ül.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 16:23:47

@Friedmann Juci: Szia. Örülök, hogy jöttél. Kérdezek.

"az üvegfal meg ponthogy szükségeltetik ebbe a naplóba"
Miért?

"hogy kívülről lehessen szemlélni azt a néha túlközvetlen intimitást, amire az emberek kiváncsiak."
Az emberek a kívülről szemlélhető intimitásra kíváncsiak?

"olyan, mint mikor elsétálsz este egy földszinti ablak előtt, és nem bírod ki, hogy ne nézz be az ablakon.
ott van a személy. csak az ablakban ül."
Azért ül a személy az ablakban, mert a távolság miatt azt gondolja, jobban kíváncsiak lesznek rá az arra járók?

Nina Skye 2010.09.29. 16:24:43

@Friedmann Juci: csak ne lehessen megerinteni, en kurvara megegettem magam ezzel-amugy hol a dupla kezes foto?????

en szemely szerint kedvelem az Eharomot, punktum. :*

Friedmann Juci 2010.09.29. 16:32:20

@Mamzel: mind mondtam, az üvegfal azért kell, hogy kívülről lehessen szemlélni.
miért? te bele akarsz mászni? tobzódni akarsz lujza pinájában? lakásában, hűtőjében?

a személy, aki az ablakban ül, én (mint az író, vagymi) akartam lenni, csak szarul jött ki. köztem, és lujza közt is ott van egy kicsit az az üvegfal. látok egy lányt, teszvesz a lakásban, leül, gondolkodik, ráncolja a homlokát, nekem meg elindul az agyam, és elképzelem, mire gondol. kurva egyszerű. a lehető legegyszerűbb.
és már szar is, hogy így túlmagyaráztam.

@Nina Skye: jesszus, már napok óta eltűnt az a képem, csak most vetted észre?:D

igenis, kell az az E/3!!!!!!!

Nina Skye 2010.09.29. 16:36:56

@Friedmann Juci: napok ota elmebeteg vagyok-azt sem tudom hol a fejem, csak a minap tunt fel, hogy a duplakezes kep olyan mintha halotte lenne, jot rohogtem rajta:D

Friedmann Juci 2010.09.29. 16:38:58

@Nina Skye: igen. szép hideg árnyalatú fotó.

Nina Skye 2010.09.29. 16:46:28

@Friedmann Juci: en ha halott leszek azt akarom, hogy a testnyilasaimat tomkodjek meg potpurival, es nagyalaku swarovski csillar alkatreszekkel- esetleg valami oktatovideoban felhasznalhatjak, hogy hogyan is lehet hasznositani egy hullat telviz idejen vagy satobbi:D
irtam errol egy posztot,de kallodik, megkeresem

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 16:51:47

@Friedmann Juci: Igen.

Távcsővel gusztálni az Édenkertet, az olyan megúszós. Inkább közelebb megyek, még ha állítólag hozzá is tartoznak a dzsungelhez az olyan veszélyes élőlények, mint az emberevő tigris vagy a tripper.

Persze nem árt, ha van nálad egy uzi.

Azt reméltem egyébként, hogy azt válaszolod, az olvasói élményhez van szükség a távolságra.

Ebben az esetben ugyanis párhuzamot vonhattam volna közted és köztem.

Azt gondolom, az "irodalmiaskodó pinablogoknak" kifejezetten jót tesz a titokzatosság. Ennek egy hátránya van: nem ismer fel a húsospultban a néni. Cserébe viszont megajándékozod a közönséget egy gyönyörű illúzióval.

Eddig jók vagyunk.

Nálad ott érzek hiányosságot, hogy üvegfal mögé teszed a pinádat, ráadásul pinának hívod a személyiséged.

Erről ezekszerint te is tudsz.

Akkor sajnos, legnagyobb bánatomra, ez tényleg fiók.

Én ugyanis bejöttem a dzsungelbe, itt vagyok, körülnéztem, és kérem szépen tényleg csak az van, amit ígérnek: pina.

Kár.

Önmagában a pináért vásárra vinni a bőrömet ugyanis 16 fölött vérciki. (Puszi nosferatonak.)

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 16:54:53

@Nina Skye: Már az előbb mondtam, hogy érthető az, ha a valós személyiségedtől teljes mértékben különböző karaktert szeretnél alkotni, nem kell ezt külön alátámasztani.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.29. 16:55:28

Micsoda pezsgő élet a lurker blogok legnagyobbikán! Hiába no, Lujzanapló húzónév.

@Friedmann Juci:

Indíts egy Jucinaplót, aztán majd meglátod, hol lesz a több olvasó. Szerintem Jucinál.

Hepciás 2010.09.29. 17:04:17

@Levéltáros:
Jucit majd az én blogom is kiposztolja (ha nem tudnád, hogy az melyik, klikk a nickemre).
Ha betartja az ígéretét, jutalmul, ha pedig nem, büntiből.
@Friedmann Juci:
Jól mondom Juci?:-)

Nina Skye 2010.09.29. 17:06:35

@Mamzel: nem neked szolt, Jucinak szolt mint temalezaras a reszemrol, de o ezt fogta is:)-viszont a kiemeleseddel kezdesz szemelyeskedobe atcsapni, ami ellenszenvet sugall, holott nem ismerjuk egymast, en nem irok pinablogot vagy minek hivod magad-ergo nem keresztezzuk egymas utjat, amugy pace.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 17:14:18

@Nina Skye: Egy kommentboxban mindenki látja, amikor a másikra reflektálsz. Most például neked válaszolok, de Hepciás is elolvashatja. Az, hogy ezt nem tudtad a kommentboxról, megmagyarázza, miért nem használjátok rendeltetésszerűen a kommentboxot.

Akkor most tolom kiemelés nélkül.

A megjegyzéseimnek annyira nincs a személyiségedhez köze, amennyire a témának. Mivel ez egy topik, én próbálok mindig szorosan a téma mentén haladni.

Amúgy peace, hogyne.

Nina Skye 2010.09.29. 17:39:34

ez viszont mar olyan oregasszonyosba csap at, igy mar csak utoiratkent jegyzem meg: a kommentek nincsenek elore moderalva, ezaltal ha a blogtulajdonosnak nem tetszik az aktivitasunk, valoszinuleg torli majd, az o blogja, az o cenzuraja.
De gondolom minden blogtulajdonos orul, ha aktivitas van egy-egy posztjan, megha nem mindig adekvat is az aktualis-gondolom te is orulnel neki, ha nem a bojkottfelhivasodnal lenne a legtobb komment, hanem egy-egy tenyleges irasnal.
Sajnalom , hogy atcsaptam szemelyeskedesbe, ez volt az utolso celom, de ugy erzem szandekosan huztad le Jucit.

Friedmann Juci 2010.09.29. 18:01:11

@Mamzel: őszintén... nem az olvasó volt a szempont az elején. az én unalmam volt a szempont. a firkálgatás volt a szempont. nem mondom, hogy szarul esik a hírnév, de nem dolgozom halálra magam érte. ez egy pinablog, és kész. nem akarok többet, nem akarok kevesebbet, nem akarom kiadni könyvben, nem szándékozom megjelentetni, mert nem látok benne akkora értéket, mint néhány olvasóm.

a lujza ilyen, ilyen is marad, a stílusom is, evvan. nem fogok tudni mindenkinek megfelelni, és nem is akarok. a kritikákat befogadom, és elfogadom, sőt! kurvára értékelem is, és a negatívakat sokkal többre is értékelem, mint az ajnározókat, mert a túl sok szép szóval nem nagyon tudok mit kezdeni.

"Önmagában a pináért vásárra vinni a bőrömet ugyanis 16 fölött vérciki."

??

Styxx 2010.09.29. 18:16:57

@Friedmann Juci:
"a firkálgatás volt a szempont. nem mondom, hogy szarul esik a hírnév, de nem dolgozom halálra magam érte. ez egy pinablog, és kész. nem akarok többet, nem akarok kevesebbet, nem akarom kiadni könyvben, nem szándékozom megjelentetni, mert nem látok benne akkora értéket, mint néhány olvasóm."

Dícséretes az, hogy helyén kezeled a dolgokat, max respect.

Egy bizonyos puhafedeles szegmensben viszont lehet ,hogy érdemes lenne gondolkodni.

Oldschool ponyvában, és/vagy e-book-ban.

Vérprofi szerkesztőkkel, a tematikus szórakoztató blogok "ócsón", de mégis pénzért mérve, lehet, hogy mennének.

Best of pinablogok (Lujza naplója, szépemlékű csillafuck,minden, ami könnyebben befogadható, mint Spiegelman Laura és a pina körül forog)

Best of modoros (ezzel nagoyn kicsit hazabeszélek, de ott én csak egy nagyon kis spíler vok)

Best of Konteo, meg ilyesmi.

Strandra, vonatra, kiránduláson esőnapra simán kiadnék egy ilyen füzetért 499 Ft-t.

(OK, pl a Konteonál necces a képanyag szerzői joga, ami ugye egy ingyenes blognál könnyebben átmegy, de ha körbenézünk a könyvpiacon alacsony árfekvésben simán annyi a képlopendekedés, hogy ihaj-csuhaj, meg végső soron illusztrációkkal is megoldható)

Friedmann Juci 2010.09.29. 18:25:33

@Styxx: :D ááhháááááááá nem hiszem el! :D
ott a notebook, ott a telefonod, ott van rajta a blog, elérhető, olvasd el. fizetni sem kell.

olyan ez a lujza amilyen, van akinek tetszik, van, akinek nem. ha nem én írnám, lehet, nem is olvasnám.
sőt. lehet, ezt a kritikát is én írtam volna meg:)

Friedmann Juci 2010.09.29. 18:29:01

@Styxx: modoros? kis spíler?... ???

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 19:05:39

@Nina Skye: Semmi baj, a vita hevében az ember mond ezt-azt.

"gondolom te is orulnel neki, ha nem a bojkottfelhivasodnal lenne a legtobb komment, hanem egy-egy tenyleges irasnal."
Kevesen tudnak jó balhét csinálni. Örülök, hogy nekem sikerült.

"ugy erzem szandekosan huztad le Jucit."
Jól érzed. Igaz, hogy ez a szándék csak azután merült fel bennem, hogy Juci világossá tette számomra, nem érdemes megmenteni.

@Friedmann Juci: Sajnálom.

Friedmann Juci 2010.09.29. 19:13:01

@Mamzel: áhhh nemmáááár. kérdezek, erre kapok egy "sajnálom"ot? :))))

maeldron 2010.09.29. 19:13:39

Van egy mondás, mely szerint aki nem tud festeni, az fotózik, aki nem tud könyvet írni, az újságot ír. Vagy blogot.

Úgy tűnik, aki még blogot se képes írni, az ír blogfigyelőt.

Lujza blogja irodalmilag és gondolatilag értékelhető, minden bukdácsolása ellenére is.

A fenti szösszenet ezzel szemben annyit árul el, hogy a szerző nem szereti Freudot, nem a belvárosban él, és nem kielégületlen szexuálisan.

Nagyszerű. Mindhárom információ nélkül szegényebb lett volna a napom.

A Hortobágy - Szaturnusz vonal jó, kár, hogy egy enyhén szellemes szólás nem tart meg önmagában ekkora szöveget.

Sajnálom, hogy Watcher a pinán nem látott túl, és Freudot sem olvasott eleget.

Lujza, te meg írjál olyat, amiben nincs pina. Tudom, nehezebb, de sokkal jobb lesz tőle, hidd el.

Friedmann Juci 2010.09.29. 19:18:03

@maeldron: nem mindenhol van benne pina. a pinátlanokat én is jobban szeretem. ...Juci.

Nina Skye 2010.09.29. 19:18:40

@Mamzel: Respect, teny hogy bennem is van ma valami kotekedesre valo hajlam, de tudjuk be a hormonviharnak amiben elek, ok?

Igy mar jo vitatkozni:D

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 19:19:06

@Friedmann Juci: Reméltem, hogy megúszom.

Próbálom tőszavakban:
Édenkert - a másik személye.
Bemenni az Édenkertbe életveszély - a másik megismerése.
Életveszélyt vállalni, ha az Édenkert mindössze pina - kínos.

Friedmann Juci 2010.09.29. 19:24:03

@Mamzel: amúgy értem, amit mondasz. mostmár. de lujza marad lujza.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 19:25:25

@maeldron: "Sajnálom, hogy Watcher a pinán nem látott túl, és Freudot sem olvasott eleget."
Képzeld, leírtam ide ezt a mondatot: "Nálad ott érzek hiányosságot, hogy üvegfal mögé teszed a pinádat, ráadásul pinának hívod a személyiséged.", és Juci nem kérte ki magának.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 19:28:49

@Friedmann Juci: Őszintén értékelem a kitartásod, még inkább úgy, hogy érted a kritikát.

maeldron 2010.09.29. 19:32:08

@Mamzel: Juci még kezdő konfrontációban.

Másban viszont jó.

Friedmann Juci 2010.09.29. 19:34:00

@maeldron: nem érzem, hogy ebben a helyzetben konfrontálódnom kéne.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 19:43:00

@maeldron: Köszönjük, hogy ezt megosztottad velünk. Ez egy látens bocsánatkérés volt Watchertől?

Hepciás 2010.09.29. 19:46:32

@Friedmann Juci:
Szerintem a lényeg a jó-öreg papír alapúság., ami offline tart, és egy erőskezű szerkesztő. Míg leérek Bp-ről Szegedre az IC-n Elolvasom a Lujza Pinája 27-et, vagy a Best of Modoros 3. évadot.

És egyvalamiről le kellene mondanod lányom (mint anno a reklámban az olajmilliárdos csemete a Cliojáról, met túl olcsó) a courirról, mert nem olvasó barát:-) De a blogodban szerintem OK.

Nem a modoros a kis spíler, csak azon belül én vok a kis spíler, mert néha vendégposztolok.

@Mamzel:
@Nina Skye: @maeldron: @nosferato: @fenehorizont:
Mindenki más.
Szeitnem meg kellene fordítani a szórakoztató blogok/vs irodalom kérdést.

Nekem nem az az érdekes, hogy egy szórakoztató blog irodalom-e, hanem, hogy az "ún" igazi írók képesek lennének-e egy trendi szórakoztató blogot írni.

Ezt valahogy alapnak venném, mint Platon a geometriát.

Amíg nem jössz ki fiam egy szórakoztató bloggal, addig ne verd a nyálad a magas, (v akár alacsony) irodalommal.

Miért nem coming outol egy Tisza Kata, v. Karafiáth Orsi egy Lujza naplója szerú pinabloggal.: Igen, én írtam pár hónapig a Vagina Lillát (fiktív) de amúgy József Attila-díjas vagyok.

És a "fiú" írók is,pl. Dragomán, Grecsó, stb. miért nem jönnek ki egy Posztardával? Vagy vmi hasonlóval, csak persze eredetivel.

Nekem valahogy azért tűnik parasztvakításnak a kortárs magasirodalom, vagy legalábbis, mint ahogy a viccbéli cigányprímás mondta Yehudi Menuhinra: Jól bazsevál, de asztalnál meghalna!

Mutassák meg, hogy "lefelé" kisujjból kirázva tudnak nagyot durrantani, és akkor elhiszem, hogy ott fönn "Magasan az Irodalmi Parnasszuson" (hadd modoroskodjak:-)) nem csak sznobber parasztvakítást végeznek.

Friedmann Juci 2010.09.29. 19:46:40

@maeldron: igen. ez pont az. jó meglátás.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 19:54:03

@Hepciás: Miért akarsz a kortárs irodalmi szereplőkön revansot venni?

maeldron 2010.09.29. 19:57:26

@Mamzel: MIért kértem volna tőle bocsánatot? És mivel?

maeldron 2010.09.29. 19:59:15

@Hepciás: "Miért nem coming outol egy Tisza Kata, v. Karafiáth Orsi"

Tisza Kata azért, mert nem tud írni.

Orsi már kiszórakozta magát az index fórumon, hosszú éveken át. Ő legalább lírában jó.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 20:05:26

@maeldron: Mert úgy tűnik, nem lőtt mellé.

De most szimpatikusabb lettél Tiszával meg Karafiáth-tal.

Hepciás 2010.09.29. 21:12:58

@Mamzel: @maeldron:
Dehogy akarok revansot venni, csupán azt vetettem fel, miért nem egy sikeres blog a beugró az irodalomba.
Tisza Kata, K. Orsi részemről is csak példa volt, viszont egyetértünk Kata tollban elég szerény, Orsi meg nem csak lírában és fórumokon, hanem néha beugróként blogokban és vlogokban is jó volt.

maeldron 2010.09.29. 21:17:46

@Mamzel: Pedig nem is akartam szimpatikus lenni. Lehet, hogy én is szeretetkurva vagyok?

maeldron 2010.09.29. 21:19:03

@Hepciás: Nekem tetszett a felvetésed, én is szoktam gondolkodni hasonlón.

Úgy vélem, van olyan író, aki csak adott - a számára otthonos - terjedelemben képes jót alkotni.

Aki zseni, az több műfajban is jól ír.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.29. 21:24:10

@maeldron:

A zseni nem ezermester. Aki több műfajban is jól ír, az a szuper iparos, aki zseni, az zseniálisat ír, függetlenül a műfajok számától. Szerintem (ha az általam zseninek tartott írókat nézem, akkor azok egyműfajosak).

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 21:25:56

@Hepciás: Hol található ez az irodalom, amiről beszélsz?

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.29. 21:31:19

@maeldron: Szeretném megkérdezni, hogy a zseninek miért kell komplexnek, több stíluson átívelőnek lennie?

Hepciás 2010.09.29. 22:37:15

@Mamzel:
?
@maeldron: @Levéltáros:
Egy beugróról beszélek, ha úgy tetszik, akkor amit egy szuperiparosnak meg kellene tudnia ugrani.

Nem a zseniket akarom szűrni, azt majd eldönti az utókor, hanem csak azokat, akik államilag (alapítványilag, stb) dotált "blöff"magasirodalolmból élnek.

Igenis legyen egy korszerű mesterségbeli tudásuk, ami akár egy sikeres bloggal is mérhető ha pedig nem iparosok "csak" zsenik, akkor azt nyomorogva is kifacsarhatják magukból. Van Gogh és Spinoza se élt magasközéposztály szinten, de még csak Hajnóczy Péter sem.

Nina Skye 2010.09.30. 08:26:39

Tisza Kata egyetlen konyvet tudtam elolvasni es azt is csak azert mert mindossze 167 oldalas. gyulolom ha valaki azzal akar nyomatekositani ha tomondatomkban irja meg a semmit, es utana meg ki is irja azt hogy pont, ponttal a vegen.
Teljesen kozepszeru, de viszonylag nagy szoeszkoztarral rendelkezo szar irasai vannak. Karafiath pedig azert ment at elmebetegbe,mert nem birta megszokni az atlagon aluli kulsejet ahhoz a kephez kepest, ami a fejeben el, ennek a folyamatat le is tudnam vezetni, de nem akarom es nem is fogom, viszont bizonyos retegek bele tudnak valamit kepzelni az irasaiba, bizonyos retegek pedig bele akarnak. (itt azokra a muveszlelek fiatalokra gondolok, akikben egy szikra individualitas sincsen ezert allandoan idoloznak valakit, aki eppen divatos underground )
korokben) Igen, kritikus vagyok, de kurvara megengedhetem magamnak ezt a kritikat.

Hepciás 2010.09.30. 09:30:54

@Nina Skye:
Tisza Katánál szerintem az rendben van, hogy megírta a Pesti csávókról a puhafedelű pinablogját. Felkapták, élt vele, hülye lett volna nem.
akik felkarolták, őket is valahol megértem.
Végtére a sztárbölcsész is ember. Melyik 40-70 közötti hetero pasi nem szeretne szép, fiatal csajhoz dörgölőzni, ráadásul duplaszexepil az erdélyi arisztokratikus származás.

Ami elszomorít, A magyar pszicho c. köyyve. Az anyaországba visszatelepült határontúli pocsék megírása. Kár, remélem valaki megírja jól.

"Igen, kritikus vagyok, de kurvara megengedhetem magamnak ezt a kritikat."

Egy blogkrtitikus blogon talán igen, de most már tényleg nagyon offolunk, szegény Lujza meg forog a bugyijában:-)

Nina Skye 2010.09.30. 10:01:20

@Hepciás: dehogy forog, neki ez reklam

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.30. 10:20:58

@Hepciás: "miért nem egy sikeres blog a beugró az irodalomba."
Ez úgy hangzott, mintha az irodalomnak konkrét helye lenne. Például hol keressem? Hova forduljak egy kis irodalomért, ha megjönne az irodalomhoz a kedvem.

"Nem a zseniket akarom szűrni, azt majd eldönti az utókor, hanem csak azokat, akik államilag (alapítványilag, stb) dotált "blöff"magasirodalolmból élnek."
Egészen pontosan mit értesz stb alatt? Az olvasókat, akik megvásárolják a könyveiket?

"Igenis legyen egy korszerű mesterségbeli tudásuk, ami akár egy sikeres bloggal is mérhető ha pedig nem iparosok "csak" zsenik, akkor azt nyomorogva is kifacsarhatják magukból. Van Gogh és Spinoza se élt magasközéposztály szinten, de még csak Hajnóczy Péter sem."
Úgy érted, hogy egy tisztességes művész az csóró?

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.30. 10:22:13

@Nina Skye: "de kurvara megengedhetem magamnak ezt a kritikat."
Szerintem az értelmes, összeszedett érveléshez nem kell különösebb pedigré, de most már érdekel, ki vagy.

Hepciás 2010.09.30. 12:19:09

@Mamzel:
Pl a Szabó Ervinben (már ha még úgy hívják)
az ÉS-ben, de ott egyre inkább kiszorítja az Élet és
na meg a középiskolai Szöveggyűjteményekben. Mint ahogy a modoros magyartanárok mondják:
A tankönyvkiadó felcserélte a címeket. Az irodalom tankönyv a szöveggyűjtemény, a Szöveggyűjtemény pedig az irodalom.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2010.09.30. 13:53:59

@Hepciás: Ez olyan, mintha azt mondanád, a graffitik nem lehetnek Igazi Műalkotások, mert az Igazi Műalkotások a galériákban és képeskönyvekben találhatóak.

Nina Skye 2010.09.30. 14:05:19

@Mamzel: senki, de annak eleg jo:D

Hepciás 2010.09.30. 14:06:53

@Hepciás:
Felhívnám szíves figyelmedet a kommentem eleji "Pl" mint például szócskára. Ott is, de nem csak ott.
Eszembe sem jutna egy irodalmi Banksyt kitagadni a kánonból.
Szövegéretlmezés kis bojkottista barátnőm:-)
süti beállítások módosítása