Utolsó kommentek

  • TooNormal: Megint AFK? :( (2011.03.29. 02:30) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: ezért is csodálkoztam rá e "360 fokos" pálfordulásra:) (észveszejtően gördülékenyen ... (2011.03.04. 13:58) Re
  • Levéltáros: @vészmadár (pica pica): Nem Canossát járok, hanem tényeket rögzítek: nem mindegy, mit gondol a s... (2011.03.01. 21:49) Re
  • vészmadár (pica pica): @Levéltáros: nem értem, mi ez az F.house-nak előadott Canossa, ki kell mondani: kurva jó az oldal,... (2011.02.28. 09:49) Re
  • vészmadár (pica pica): én még életemben nem írtam óravázlatot, leszámítva a tanítási gyakorlatot, ahol sajna kellett. Per... (2011.02.28. 09:48) Aki tudja, csinálja (tanarblog.hu)
  • Utolsó 20

Disclaimer

A saját véleményünket írjuk le blogokról.
Aki publikus tartalmat tesz fel a netre, aláírta velünk a szerződést, miszerint kritizálhatjuk.
Igyekszünk érvekkel alátámasztani a leírtakat, melyekre nem érvényes reakció az, hogy "nekem tetszik, de te fasz vagy". Ezügyben a Levéltáros levele az irányadó.

Köszönjük, hogy ezek után is olvastok minket.



Ezt mondtátok

Címkék

állatos (5) baba mama (1) egészség (6) énblog (6) feed (88) film (7) fiók (37) foci (2) fotó (3) fun (10) gasztro (9) geek (5) globetrotter (4) házmester (4) hobbi (7) képregény (2) közéleti (6) kritika (3) média (1) mém (5) művészet (2) nyelv irodalom (15) politika (4) rajongói (1) sefeedsefiók (2) sport (3) szakblog (10) szerelem (4) szeretetkurvák (5) szex (10) sztorik (10) tech (2) tudomány (5) update (4) város (1) világ dolgai (30)

Nagyipédia (tapasztalatcsere.blog.nlcafe.hu)

2010.10.22. 08:11 WatchWitch

Ezután az nlcafe blogos részét (is) tudatosan és jó messzire elkerülöm; mondjuk nem tudom mit vártam, olyan semmiről-sokat beszélős ott már a főoldal is, hogy igazából egészen logikus volt, hogy a naplófelhozatalban is csalódni fogok. Túltengenek a magukat trendinek gondoló szinglik, akik éjszakai kalandjaikról próbálnak írni többé-kevésbé erőltetett Bradshaw-stílusban, és kedvenc hősnőjükhöz hasonlatosak abban is, hogy nem veszik észre, a harmadik évad oldal után már igencsak átüt az izzadtságszag a legmárkásabb párfőmön is. Meg kellene érteni végre, hogy a felszedek egy pasit tánc közben, hazaúton rámmászik egy bokorban szcenárió manapság már legfeljebb akkor számít eredeti olvasmánynak, ha egy teadélutánon történik az ismerkedés, a csókjelenet helyszíne a lugas a kastélyparkban, a pasi meg Mr. Darcy (the real one!). Aztán ugyanott gyülekeznek a jófejkedő anyukák, akik a gyerekes élet viszontagságait örökítik meg Poronty-stílusban, ami annyit jelent, hogy nem győzik túllicitálni egymást abban, hogy ki áll lazábban és liberálisabban a férj- és gyereknevelési ügyekhez. Meg kellene érteni végre, hogy aki fontosnak tartja büszkén kiemelni, hogy ő bizony a pasit akár havonta is elengedi sörözni, és részletesen ecseteli, hogy hogyan szokta előretuszkolni a négyéves kölköt a sorban, mert mióta az újabb büdös élősködő megfogant, ő maga ideges a várakozástól… na, az ugyanolyan tenyérbemászó, mint az ősanya-típus, csak nem apának és elsőszülöttünknek és pocaklakónak hívja a családtagokat. Rant over.

És akkor most a kivétel: az első generáció megmenti a nők és lapjuk becsületét, itt egy nagymama, aki nem játszik el semmilyen modern nagyvilági szerepet, nem akar kitűnni, se fel-, csak kedves és segítőkész, és megosztja azt, amit egy élet alatt kitapasztalt és összegyűjtött. Mit kezdjünk a szúnyogcsípéssel és mit az okozójával, melyik a jó gyógytea és -növény, mi legyen a félig megszáradt kenyérrel, mivel suvickoljunk kádat, mitől lesz fényes a frissen mosott haj, hogyan tisztítsunk kárpitfoltot és arcbőrt, meg rengeteg hasonló. Olyan érzés a minibejegyzéseit olvasni, mintha megtaláltam volna egy régi családi recepteskönyvet a padláson. Van benne pár csacsiság, és túl sok a hosszú magánhangzó, de a jószándék annyira őszinte, hogy kit érdekel. Igazi nagy hiányosságot csak egyet találtam: a szerző nem használ címkéket, és kereső sincs az oldalon, így nagyon nehéz előbányászni pont azt, ami épp kellene; az unoka kisegíthetné pár ötlettel ezügyben, sőt, kis optimalizálást is megérnének a posztok, de szerencsére a Gugli így is szereti őket, én is egy háztartási ügyben tanácsot kérő keresőszóval találtam oda. 

Szóval köszönet a segítőkész hölgynek, neki is jó egészséget és még sok hasznos posztot, ti meg tegyétek csak szépen feedbe, sosem tudni, mikor nő pattanáskezdemény az orrotokra egy fontos esemény előtti napon.

tapasztalatcsere.blog.nlcafe.hu

1 komment

Címkék: feed világ dolgai

A bejegyzés trackback címe:

https://blogwatch.blog.hu/api/trackback/id/tr482388653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepciás 2010.10.22. 14:31:00

Na végre az én emberem/asszonyom a csapatból. Egy blogwatchos, aki túllát a nyelvtannáculáson. Egy blognál nem belépő a tökéletes helyesírás, mint mondjuk Platon iskolájában a geometria tudás. A hosszú magánhangzós nagyi blogja tényleg nagyon OK, kössz, hogy felhívtad rá a figyelmed. A szinglik és a laza anyukákra tett pikírt megjegyzéseid is találóak és még szórakoztatóak is. Blogwatchos sznob spanjaidat meg büntesd azzal, hogy ha továbbra is sznoboskodnak, ne addj nekik pinát:-)
süti beállítások módosítása